Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927154





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief element te Grobbendonk geďdentificeerd.
03 januari 2007

Civiele Veiligheid en Brandweer trokken totaal verkeerde conclusie.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 183.300
Betekom / Grobbendonk 03 janauri 2006
Nog meer in Morsum Magnificat 134.

Nadat eerder begin december bij een schroothandelaar te Herentals radioactief materiaal bij een container (aanhangwagen) van de gemeente Grobbendonk was vastgesteld, stuurde het schrootbedrijf de container wederrechtelijk terug naar de afzender, weer hetzelfde stramien als te Beringen en te Kortessem.

Civiele veiligheid en brandweer.
De milieuambtenaar VAN VLASSELAER kreeg assistentie van de Civiele Veiligheid uit Liedekerke en de brandweer van Grobbendonk (Herentals) , die stelden vast, dat er Bčta stralen gemeten werden en dat het in de verf zou zitten waarmee de container eerder geschilderd werd, er zouden stralingen van 10 nSv/h gemeten zijn. De Civiele veiligheid blijkt met een grote vrachtwagen, witte overalls en veel show te Grobbendonk tewerk te zijn gegaan, uiteindelijk zijn we meer dan één maand verder en er is nog steeds geen oplossing.  Welke toegevoegde waarde hadden deze diensten hier ?

F.A.N.C..
De milieudienst van Grobbendonk diende wel zes keer naar het F.A.N.C. te bellen, uiteindelijk kregen ze de heer SIMON COENEN aan de telefoon, die verwees naar een lijst van instellingen waarmee Grobbendonk voor ?Karakterisatie? van het radioactief materiaal contact diende te nemen, tot op vandaag daarvan nog niets gehoord klonk het vandaag te Grobbendonk.
We hebben ook niet gehoord dat het FANC Grobbendonk zou hebben ingelicht omtrent het feit,  dat de schroothandelaar de container niet had mogen terugzenden, die informatie hebben ze van Morsum Magnificat ontvangen, te Grobbendonk kunnen ze zich nu afvragen waarom het Agentschap (Simon Coenen) die informatie niet gaf ?



Een manometer -drukmeter- met lichtgevende Radium 226
verf die Gammastralen aflevert.



Er werd zo'n 20 µSv/h gemeten of hier met de Alfa, Bčta, Gamma detector
130 cps -counts per second- dit met een achtergrondfstraling van +/- 0,22 cps
De Civiele Veiligheid en de brandweer zitter er met hun 10 nSv/h heel ver naast !

10 nSv/h.
Vandaag had Morsum Magnificat een onderhoud met Burgemeester WOUTERS en milieuambtenaar VAN VLASSELAAR, het verhaal over de metingen (show) die eerder door de Civiele en de brandweer werden uitgevoerd, klonk Morsum Magnificat alvast zeer vreemd in de oren.
Het feit dat de schroothandelaar de lading terugstuurde was al fout, ook het F.A.N.C. die alles van zich afschuift is onaanvaardbaar, zij zijn degene die het nodige moeten doen.
Een meting van 10 nSv/h is quasi onmogelijk omdat de achtergrondstraling nagenoeg even hoog is, daarom vroegen we de toelating om even ter plekke te gaan kijken.

Drukmeter.
Na 10 minuten had Morsum Magnificat de radioactieve bron gelokaliseerd en gemeten, het gaat over een overschilderde manometer -drukmeter- met een wijzerplaat waarop Ra- 226 (zoals de oude hoogtemeters in vliegtuigen, een kompas, uurwerken, etc) is aangebracht.
Het glas was intact en gecamoufleerd door de oranje verf, de straling in contact is +/- 20 µSv/h dat is een pak meer dan wat de Civiele Veiligheid en de Brandweer gemeten hebben čn het gaat ook om Gammastralen -Ra- 226-. Er is geen afwrijfbare besmetting omdat het glas nog intact is en de vloeistof niet lekt.  





Nucleair inspecteur Ir.Simon Coenen hier in actie te Meldert
Morsum Magnificat liet door de Politie de niet conforme wijze van
verpakken en vervoeren tegen houden, maar Commissaris I.REYNDERS

diende na een fax van het FANC aan de Burgemeester, te laten begaan ! 
Het F.A.N.C. past de wetten en regels naar hun eigen goeddunken, zoals
hier te Lummen aan, ze kunnen dus nooit fouten maken !!



Burgemeester tevreden.
Omstreeks 17.00u hebben we Burgemeester WOUTERS geďnformeerd dat de rest van container volgens ons niks mankeert en er geen enkel spoor van radioactieve stralingen -Alfa, Bčta, Gamma- op  de verf is gemeten. De godsgeklaagde laksheid van het F.A.N.C. is nog eens aangedtoond ! 

-Erik Verbeeck © Morsum Magnificat ®

Wordt dus vervolgd.

Laatste update ( 16 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.