Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926401





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Bromfietser verongelukt in de Minderbroederstraat-Update3
30 juni 2012
Politie achtervolgde twee bromfietsers waarvan eentje ontsnapte en verongelukte.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.744.500  
Genk / Lanaken 29 juni 2012.

Update 3 23:18 1/07/2012
Familie en vrienden leggen bloemen neer op plaats van ongeval.
Op vrijdag 29 juni 2012 om 23:56u. schreef Morsum Magnificat :
" Vanavond rond kwart voor tien werd de brandweer van Genk naar de Bosrandstraat 65 gestuurd, daar zou een bromfiets in brand zijn gestoken. Het zou gaan om de bromfiets waarmee in de Minderbroederstraat een zestienjarige R.F. dodelijk is verongelukt die even voordien door de politie achterna werd gezeten, de jongen zou tegen een paal terecht gekomen zijn ". De leeftijd van de persoon was verkeerd maar de initialen van Rafaël Fernandez waren correct, de man zou op 2 december 2012, 31 jaar worden.

Chicagostijl.
Het verhaal lijkt een politieverhaal in Chicagostijl, we hebben toch al geschreven dat Genk / Waterschei kan vergeleken worden met Chicago. Het is ook in die buurt dat Wilfried Houben werd vermoord, de dader is nog altijd niet gevonden. Waarschijnlijk tot groot ongenoegen van sommigen hebben wij vandaag naar de omstandigheden van het ongeval wat zoekwerk gedaan en gesproken met de 3e persoon die de politie niet heeft kunnen vatten. Ook een getuige die door de politie werd ondervraagd hebben we getraceerd en gesproken. Ook een jongere die omzeggens ook direct ter plaatse was, hebben we kunnen vinden. Zoals getuige J. heeft verklaard zijn bepaalde personen -die wij ook hebben gesproken- ervan overtuigd dat de politieauto die de achtervolging had ingezet -maar het spoor van R.F. zogezegd bijster waren-, de motorfiets geraakt zou kunnen hebben en daardoor de crash zou kunnen veroorzaakt hebben. De sporen die de motorfiets op de straat en op de stoep achter liet, roepen in ieder geval vragen op.

Zwijgplicht.
Hoe dan ook, amper één uur nadat wij getuige J en diens moeder S. in de Minderbroederstraat om 17:42u hadden gesproken en beiden op vrijwillige basis gewillig informatie verstrekten, mochten deze van de Genkse politie geen informatie meer geven, ergo, ze krijgen zwijgplicht! In Morsum Magnificat 204_02 brengen we meer over dit ongeval.
--- einde update 3  

--- Update 2 20:06 30/06/2012
Ouderdom slachtoffer.
Onze bron had het aanvankelijk over twee broers, waarvan het slachtoffer zestien zou zijn, later op de avond werd dat rechtgezet, maar Morsum Magnificat heeft dat pas later gewijzigd. Er worden echter vragen gesteld omtrent deze politieactie waarop we misschien later nog antwoorden vinden.
--- einde update 2 

--- Wijziging 13:40 30/06/12

Update 1 9:35 30/06/2012
Meer schade.

De brandende bromfiets zou ook schade veroorzaakt hebben aan deze twee rolstoelen en een zetel die in een garage aan de achterkant van een woning aan de Bosrandstraat zouden gestaan hebben, allemaal zeer vreemd.

Wijziging 4:29 30/06/2012

Vanavond rond kwart voor tien werd de brandweer van Genk naar de Bosrandstraat 65 gestuurd, daar zou een bromfiets in brand zijn gestoken. Het zou gaan om de bromfiets waarmee in de Minderbroederstraat een persoon R.F. is verongelukt die even voordien door de politie achterna werd gezeten, de jongen zou tegen een paal terecht gekomen zijn.

Politie bevestigt.
Rita Ubach woordvoerster van de Genkse politie bevestigt het verhaal maar voegt er aan toe dat de jongen die dodelijk verongelukte op het ogenblik van het ongeval niet meer door de politie achtervolgd werd vermits de politie die brommer even voordien uit het oog verloren was. Maar, ontkennen dat er een oorzakelijk verband is met het ongeval zal wellicht moeilijk worden. Na
het ongeval heeft iemand de bromfiets van de plaats van het ongeval weggehaald en in de Bosrandstraat ter hoogte van n° 65 in brand gestoken, het is daar dat de brandweer omstreeks 22.00u. diende te blussen.

Uitsluiting, discriminatie.
De brandweer van Genk wilde speciaal aan Morsum Magnificat niets kwijt, ook niet waarom ze naar de Bosrandstraat werden geroepen. Is dat soms uitsluiting en strijdig met art 10 en 11 van de Grondwet? We komen ook daar nog op terug. De officier van dienst weigerde ook zijn naam te zeggen, is het niet meer dan logisch, dat een ambtenaar de de telefoon aanneemt zijn naam zegt? Bij de Genkse brandweer moet dat door de burgemeester die zich als "Manager" wil gedragen, nog aangeleerd worden. 

Instructies minister van
Binnenlandse Zaken met de voeten treden.
Voor de oproep naar de Bosrandstraat heeft de Genkse brandweer de instructies die de minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom in zake het meegeven van adresgegevens in de XML files, weer met de voeten getreden en dit is geen alleenstaand geval.

Link naar artikel over eingewijze Wim Dries -CD&V- in het ASTRID dossier waarvoor Wim Dries zelfs het MM_Award mocht ontvangen :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3762&Itemid=0

Artikel n° : 06/12/4802
Geplaatst : 23:56 29/06/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 06 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.