Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926401





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vervolg procedure betreffende de voorlopige schorsing van Fernand Koekelberg
29 juni 2012
Vervolg procedure betreffende de voorlopige schorsing van Fernand Koekelberg

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.743.300
Brussel / Lanaken 29 juni 2012.

Hoofdcommissaris Fernand Koekelberg werd gisteren, overeenkomstig de wet, gehoord door een vertegenwoordiger van de federale politie, aan wie deze functie werd gedelegeerd door de vice-Eerste minister, minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, Joëlle Milquet. Naar aanleiding van  deze hoorzitting heeft de minister vandaag, via de commissaris-generaal van de federale politie, Fernand Koekelberg een beslissing betekend van een tijdelijke schorsing van vier maanden.

Louter administratief.
Deze schorsingsmaatregel wordt met name gerechtvaardigd door het feit dat het dossier, dat door een onderzoeksrechter van Namen wordt behandeld, nog steeds wordt onderzocht. Deze beslissing is een louter administratieve beslissing die zich geenszins uitspreekt over de grond van de zaak met betrekking tot de feiten, die overigens door betrokkene werden ontkend en doet generlei afbreuk aan het beginsel van het vermoeden van onschuld.

Tijdelijk.
De schorsingsmaatregel is tijdelijk en kan op elk moment worden onderbroken als gevolg van de evolutie van de rechterlijke beslissingen.  De minister hoopt dat de bevoegde rechterlijke instanties, nu de zaak reeds een jaar duurt, een beslissing zullen kunnen nemen binnen de voormelde termijn en dit om een administratieve toestand die afhankelijk is van de gerechtelijke procedure niet te lang te laten aanslepen.

Bron : Binnenlandse Zaken

Artikel n° : 06/12/4801
Geplaatst : 16:42 29/06/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.