Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926402





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veiligheidsagenten openbaar vervoer krijgen meer bevoegdheid.
22 juni 2012
Veiligheid van het openbaar vervoer wordt verbeterd.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.735.700
Brussel / Lanaken 22 juni 2012.

Vandaag kondigde Vice-Eerste minister en Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet in de Ministerraad de goedkeuring aan van een voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid. Deze tekst zal het mogelijk maken de veiligheid in het openbaar vervoer van ons land te verbeteren.

Bijkomende bevoegdheden.
De tekst gaat het mogelijk maken bijkomende bevoegdheden toe te kennen aan de veiligheidsagenten van de openbare vervoersmaatschappijen, door hen toe te laten op een meer doeltreffende wijze op te treden binnen een territoriale perimeter die ruimer en beter bepaald wordt. Dit mits naleving van de filosofie van de huidige wet die de prestaties die door de veiligheidsagenten worden uitgeoefend, strikt omkadert en de huidige rolverdeling tussen politiediensten en veiligheidsdiensten vastlegt.

De nieuwe maatregelen.
Meer concreet zijn dit de nieuwe maatregelen :
° Binnen de gevallen die strikt door de wet worden bepaald, kunnen de veiligheidsagenten de identiteitskaart van de reiziger eisen, met name in geval van inbreuk op de geldende wetgeving inzake openbaar vervoer.
° Bij een gemeenrechtelijk wanbedrijf of misdaad die gepleegd wordt bij het openbaar vervoer of in geval van inbreuk op de in het openbaar vervoer geldende regelgeving die de veiligheid van reizigers ernstig in het gedrang brengt, of die van de overtreder, wordt de tijd om personen staande te houden in afwachting van de komst van de politie, verhoogd van 30 minuten naar maximum 2 uren volgens de voorwaarden die eveneens  in de wet strikt bepaald worden. Evenwel, in geval van weigering zich te identificeren, kan deze vatting slechts maximum 30 minuten duren, en dit in afwachting van de komst van de politiediensten.

Plaatsen uitgebreid.
Ook de plaatsen waar de veiligheidsagenten kunnen optreden worden uitgebreid :
° Alle bovengrondse infrastructuren die toegankelijk zijn voor het publiek, de tram- en busstations en de ondergrondse premetrostations;
° Bij een verkeersongeval, gemeenrechtelijk wanbedrijf of misdaad die zojuist werd gepleegd of in geval van gedrag dat de veiligheid van derden of van betrokkene ernstig in het gedrang brengt op de openbare weg binnen een perimeter van 15 meter gelegen rond het voertuig van de openbare vervoersmaatschappij, wanneer de politiediensten niet aanwezig zijn en in afwachting van de komst van deze politiediensten;
° De mogelijkheid om tussen te komen op plaatsen die worden uitgebaat in concessie van de vervoersmaatschappijen aan derden of, voor zover er een samenwerkingsakkoord bestaat, op plaatsen die gelieerd zijn aan een andere transportmaatschappij.

Bron : Binnenlandse Zaken.
Bewerking : jvds

NVDR.
Op die manier wordt dit land een echte politiestaat, overal camera's, overal bewaking, overal verkapte en echte politie.

Artikel n° : 06/12/4787
Geplaatst : 19:36 22/06/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.