Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928449





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief incident te Kortessem veroorzaakt geen besmetting
02 januari 2007
Geneesheer van Encare stelde betrokken personen voor de tweede keer gerust


Bezoekers website Morsum Magnificat : 182.700
Betekom / Kortessem 02 januari 2006

Update 1 : 2 januari 2006 21:00u
Bericht van BELGA van 19:16u bevat niet correcte informatie.
In tegenstelling tot wat Belga verspreidt, heeft de gemeente KORTESSEM nog niemand aangeklaagd, dat heeft Burgemeester PHILTJES heden morgen aan onze redactie gezegd.
BELGA baseert zich wellicht op berichten die niet juist zijn, iemand anders diende een informatiedossier in bij het Parket van Hasselt, niet Kortessem !

Deze morgen om 09.00u kwam Dokter Piet POZEN van Encare het personeel van de gemeente Kortessem, dat bij het radioactief incident op het containerpark van einde oktober en op 8 en 9 november 2006 betrokken was, na een urinetest gerust stellen ; Geen vuiltje aan de lucht.

100 Dagen.
De urinestalen werden ettelijke weken na de mogelijke besmetting in het labo van Wetenschapper HURTGEN en Dr Holmstock gecontroleerd volgens de gangbare methodes, er werden volgens het SCK geen besmettingen gemeten.
Aan de betrokken personen van de gemeente Kortessem had Dr POZEN van Encare al eerder gezegd dat de opgelopen stralingen zelfs niet door de opperhuid zouden dringen, dat was vast en zeker een foute mededeling, het ging behalve om Alfa stralen ook om B?ta en Gammastralen en di? dringen wel door de huid ?n het lichaam !
Nu heeft Dokter POZEN gesteld dat er via de urine nog tot 100 dagen na de besmetting resultaten kunnen gemeten worden en dat betwisten wij, ook arbeidsgeneesheer VAN MIEGHEM van het SCK kan niet bevestigen wat Dr Pozen beweert ?





Links: Burgemeester Philtjes - Rechts: Francis Croes

Hier was de sfeer tussen Francis Croes en de Burgemeester
nog goed, toen er later n.a.v. het artikel in Het Belang van Limburg
door de pers werd getelefoneerd veranderde de sfeer toch enigzins
We hebben Kortessem om 11 uur verlaten, juist op het moment dat
de warme hapjes werden aangevoerd ...


Encare 1.
Alhoewel de arbeiders van Kortessem (quasi onbeschermd)  met 8 Bq/cm? besmet Radium 226 hebben gemanipuleerd (terwijl de limiet 0,04 Bq/cm? is ? KB 20 juli 2001 artikel 35-2)  beweren we niet dat de  personeelsleden van Kortessem besmet zouden zijn, maar we stellen wel vast dat de milieucoördinator van ENCARE ook voor NEFER actief is ?n Dokter POZEN (ook ENCARE) Arbeidsgeneesheer is bij de Gemeente Kortessem.

Encare 2
RIK VERSTRATEN van Encare is ook milieucoördinator bij NEFER (de schroothandelaar te Zutendaal die de container op 30/10 en 7/11 terug naar Kortessem stuurde)
Toen we op  14 december 2006 vragen stelden omtrent de weinige kennis van de  Afgevaardigd Bestuurder (of Zaakvoerder) van NEFER (Kristophe Eens) omtrent de werking van de meetpoort, werd het gesprek snel heel moeilijk, zodanig dat Rik Verstraten al snel de verbinding verbrak ? is er toch wel ergens een verband tussen het ?ne en het andere ?

Kortessem overlegt.
Na het bekend maken van het verheugend resultaat door Dokter Pozen, volgde zowat de nieuwjaarsreceptie in het nieuw cultureel centrum van Kortessem, het gemeentebestuur had aldus nog niet de gelegenheid om ??n en ander te bespreken, wat vandaag in Het Belang van Limburg verscheen (dat sommigen toch tot een bloedafname hadden beslist) viel te Kortessem niet in goede aarde, Francis Croes de locale reporter van het Belang van Limburg kreeg van milieuambtenaar WAGEMANS, de wind van voor.
We hebben nog niks beslist en we doen dat in overleg met het gemeentebestuur zei P.WAGEMANS tegen Francis Croes.

NRG.
  www.nrg-nl.com/indexnl.html
(Kenniscentrum en expertisecentrum voor Nucleaire Technologie Nederland).
Omdat de competentie van het F.A.N.C. nog steeds aan zeer grote kritiek is blootgesteld, het F.A.N.C. haar taak (nadat ze door de brandweer van Hasselt op 8 november is ingelicht), alsook het feit, dat het Agentschap in eerste instantie het niet nodig achtte om verder onder zoek te doen, tevens ook in contact staat met het SCK, hebben wij geen vertrouwen in het FANC.
Opnieuw hebben wij beroep gedaan op Nederlandse specialisten en om een reactie gevraagd omtrent de 100 dagen van Dokter POZEN, we ontvangen heden volgende reactie :

IN ICRP-78 worden waarden gegeven over de urine-uitscheiding van Ra-226 als functie van de tijd. De fractie in de urine loopt zeer snel terug na inname; de tabel gaat niet verder dan 10 dagen na inname.
Voor 60 dagen na inname schatten we de uitscheiding op ca. 10.-5 Bq per dag in de urine per op t=0 opgenomen Bq. Wanneer we uitgaan van een detectiegrens in de urine van 10 mBq, dan kan worden berekend dat de inname minimaal 1 kBq moet zijn geweest om nog net iets te kunnen meten in de urine.


Morsum Magnificat.
We mogen hier gerust stellen dat de uitleg van Dokter Pozen voor de 2e keer met een heel grove korrel zout moet genomen worden en stellen dat de kans dat er in de urine van de werknemers nog iets zou gevonden worden onbestaand is, Dokter Van Mieghem bevestigde de stelling van deze redactie niet, maar wilde ze ook niet ontkennen, tot drie keer toe stelden we de vraag omtrent de termijn van 100 dagen, maar op geen enkele keer kregen we voldoening op onze concrete vraag.

Kijk zelf naar de website van het I.R.C.P. www.iop.org/EJ/abstract/0031-9155/23/5/014   

 

Laatste update ( 03 januari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.