Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926404





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genks OCMW vergeet haar schulden aan gerechtigden te vereffenen_Update1
21 juni 2012
Na veroordeling door Arbeidshof wordt geen afrekening gemaakt.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.734.400
Lanaken / Genk 21 juni 2012.

--- Update 1 9:57 22/06/2012
Gerechtigden zetten OCMW Genk op het goede spoor.
Met een brief van 21 juni 2012 1206652 zetten de gerechtigden de Genkse sociaal -??- werkster op het goede spoor. Iedereen mag en moet weten hoe -ondermeer- het Genks OCMW tewerk gaat en nogmaals duidelijk stellen dat de ondertekenaars niets te verbergen hebben. Tine V. moet de sociale fraude zoeken waar ze te vinden is.
--- einde update 1

Maatschappelijk werkster Tine V. van het OCMW van Genk ging met haar sociaal onderzoek haar boekje te buiten waardoor werd beslist om de steunzoekers nóg meer op droog zaad te zetten. Eerder had het OCMW van Genk óók geweigerd om tussenkomsten te betalen waarvoor ze bij de Arbeidsrechtbank van Tongeren ongelijk haalden. 

Weigering RMI.
Tine V. wilde, al dan niet in opdracht van haar broodheren, fotokopies van documenten bekomen waarop ze wettelijk gezien geen recht had, daardoor weigerde het OCMW een bijkomend RMI. De zaak werd voor de Arbeidsrechtbank in Tongeren gebracht waar men van "gewoonterecht" ook al een recht had gemaakt. Vervolgens werd Hoger Beroep aangetekend en het Arbeidshof van Antwerpen zetelend te Hasselt gaf het OCMW van Genk én de Arbeidsrechtbank van Tongere ongelijk. Het vonnis werd gepubliceerd op de website van advocaat Elfri De Neve :
http://www.elfri.be/rechtspraak/ocmw-teruggefloten-wegens-weigering-leefloon-na-vraag-informatie

Veroordeeld tot betaling.
Ondertussen zijn er zes maanden voorbij en het OCMW van Genk heeft nog steeds geen teken van leven gegeven om de bedragen waarvoor ze werd veroordeeld te verwerken. Het weze hier nogmaals duidelijk dat het OCMW van Genk niet fatsoenlijk wordt bestuurd.

Klachten.
Recent vernemen we dat er bij de Gouverneur opnieuw klachten werden ingediend wegens de wijze waarop het Genks OCMW wordt bestuurd, de Secretaris Staf Mariën wordt daarin genoemd. Uit ons recent onderzoek blijkt, dat sociale fraudeurs de hand boven het hoofd wordt gehouden, leeflonen zonder degelijk sociaal onderzoek à la tête du cliënt worden toegekend. Daarover meer in Morsum Magnificat 204. In verband met de algemene werkwijze van OCMW's verwijzen we naar een andere publicatie op de website van Elfri De Neve
http://www.elfri.be/juridische-informatie/ocmw-vloek-redding 

Artikel n° : 06/12/4784
Geplaatst : 16:46 21/06/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 juni 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.