Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937467





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Illegale criminelen worden beloond met papieren.
19 juni 2012
N-VA Kamerlid Sarah Smeyers hekelt super laks migratiebeleid.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.731.400
Brussel / Lanaken 19 juni 2012.

Maar liefst 23 topcriminelen, verkrachters, tientallen drugsdealers, gewelddadige dieven en zelfs illegalen die probeerden te moorden, werden door staatssecretaris voor asiel en migratie Maggie De Block, beloond met papieren, zo blijkt uit het antwoord van De Block op een vraag van vanmiddag van Sarah Smeyers in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Daarmee bracht De Block voor het eerst in kaart welke feiten sommige mensen pleegden die toch papieren kregen.

Super laks.
Eigenhandig beloonde staatssecretaris De Block zeven delinquenten met papieren, zo achterhaalde Smeyers recent. Deze zeven kwamen bovenop de 81 gevangenen die de laatste twee jaar werden geregulariseerd en bovenop de 70 vreemdelingen die ná hun regularisatie in de cel werden opgesloten.
Voor Smeyers is hier sprake van een super laks migratiebeleid en zij betreurt het dat De Block niet radicaal met dat beleid wil breken, integendeel, de nieuwe instructies van De Block laten nog steeds toe om gewelddadige dieven, drugsdealers en homobashers met een gevangenisstraf tot 6 maanden, te belonen met papieren. De Block vindt het dus niet nodig illegalen die zulke feiten plegen, automatisch te weigeren, erger nog, ze mogen zelfs hun regularisatieaanvraag vanuit hun cel naar de Dienst Vreemdelingenzaken sturen…  wat niet wegneemt dat de N-VA er blijft op hameren dat illegale criminelen kunnen nooit worden beloond met papieren. Zij moeten van het grondgebied worden verwijderd.

Belonen van criminele illegalen.
Uit het antwoord van vandaag kon nog meer worden afgeleid ;
° Staatssecretaris De Block en Dienst Vreemdelingenzaken geven papieren aan illegalen zonder te weten of zij al dan niet veroordeeld werden voor zware straffen. De gevolgen laten zich raden…
° Zowel staatssecretaris De Block als haar voorganger Wathelet, beloonden illegalen en dat terwijl zij effectief wisten dat deze voordien al ernstige straffeiten hadden gepleegd.
° Slechts enkele delinquenten en criminelen verloren intussen hun papieren opnieuw; nog minder werden er verwijderd.
° Het is pas na herhaalde N-VA-vragen dat deze feiten aan het licht komen en dat terwijl er toch een proactief migratiebeleid zou mogen worden verwacht.
° 23 topcriminelen kregen effectieve celstraffen van meer dan 18 maanden en hebben desondanks hun verblijf te danken aan regularisatie. Onder hen veroordeelden voor verkrachting, voor poging tot moord en poging tot doodslag. Anderen kregen straffen van 4 jaar voor drugsfeiten, of van 2 jaar voor diefstal,…
° Minstens 70 geregulariseerden zijn nadien veroordeeld tot ernstige gevangenisstraffen voor mensenhandel, diefstal, drugsfeiten, brandstichting, slagen en verwondingen,…
° Minstens 80 illegalen kregen toch papieren ook al werden zij daarvoor al veroordeeld voor valsheid in geschrifte, diefstal met geweld, inbraak enzovoort.

Aanzuigeffect
Op initiatief van N-VA werd een lijst van veilige landen voorgesteld die een afschrikwekkend effect zou moeten hebben en het aantal kansloze asielaanvragen temperen. De regering heeft nu blijkbaar een tweede lijst klaar. Een lijst van “regulariseerbare criminelen”. Misdrijf begaan? Geen paniek, u kan nog steeds beloond worden met papieren. Helaas riskeert deze lijst een aanzuigeffect te creëren. Met Open VLD op migratie zou het nochtans anders worden…

Krachtlijnen.
Drie  krachtlijnen stelt N-VA voor die ervoor zouden moeten zorgen dat de meest absurde situaties in het regularisatiebeleid onmiddellijk worden weggewerkt.
° Een veroordeelde illegaal kan niet meer beloond worden met papieren terwijl hij in de gevangenis zit.
° Een veroordeelde illegaal die ernstige strafrechtelijke feiten pleegde,  wordt voortaan gedurende 10 jaar uitgesloten van regularisatie.
° De Dienst Vreemdelingenzaken dient eerst een positief advies te krijgen van het parket en kan pas daarna overgaan tot regularisatie.
Kamerlid Sarah Smeyers kan zich niet inbeelden dat de andere partijen deze evidente principes niet zouden willen goedkeuren en daarnaast pleit N-VA voor een nieuw migratiewetboek dat de achterpoortjes sluit. Hierdoor zal de noodzaak tot regularisatie vervallen en zal deze procedure kunnen worden afgeschaft maar deze duidelijke beleidskeuze wordt blijkbaar niet gevolgd door de andere partijen.

Bron : N-VA.
Bewerking : jvds.

Artikel n° : 06/12/4779
Geplaatst : 20:41 19/06/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.