Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937472





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Peter Reekmans lijstduwer van Glabbeekse Dorpspartij.
14 juni 2012
Nieuwelingen coachen en klaarstomen voor de dorpspolitiek.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.726.100
Glabbeek / Lanaken 14 juni 2012

--- Wijziging 06:50 15/06/12

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Vlaams Parlementslid en Glabbeeks Dorpspartij-gemeenteraadslid Peter Reekmans, de lijst van de Dorpspartij in zijn gemeente Glabbeek duwen. Vandaag heeft de Dorpspartij, 2 van de 17 zetels in de Glabbeekse gemeenteraad en  Parlementslid Peter Reekmans is al geruime tijd voorzitter van deze neutrale partij.

Duwen.
Hij wil de nieuwelingen coachen en klaarstomen voor de dorpspolitiek en deze nieuwe gezichten beter in beeld laten komen vooraan de lijst, dat is ook de reden waarom hij besliste om te duwen, maar zeker ook om aan te tonen dat de Dorpspartij een neutrale partij is, die gedragen wordt door vele mensen en niet enkel door hemzelf. Peter Reekmans is en blijft in de nationale politiek overtuigd LDD’er, maar gemeentelijk heeft hij steeds de voorkeur gehad voor een lokale neutrale partij zoals de Dorpspartij.

Meebesturen.
Ondanks dat hij lijstduwer wil dat zeker niet zeggen dat Reekmans niet gaat voor een concreet mandaat. Meer dan ooit is hij kandidaat voor een nieuw mandaat in zijn gemeente, met maar één doel: met een langetermijnvisie gebaseerd op een concreet programma waarin op voorhand becijferd zal zijn hoe het dorp anders te besturen. Bij winst van zijn partij wil hij concreet meebesturen in de gemeente, en zijn parlementair mandaat is een ideale hefboom om ook de noden van een kleine gemeente als Glabbeek meer op de agenda in Brussel te krijgen... vandaag zijn immer concrete dossiers van een kleine gemeente, vaak een moeilijk haalbare kaart omdat de grotere gemeenten en steden beter de weg kennen.

Bron : Peter Reekmans.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/12/4770
Geplaatst : 20:56 14/06/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 15 juni 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.