Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928937





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Jurgen Verstrepen uit LDD gezet.
05 juni 2012
Lang verwacht maar uiteindelijk realiteit.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.715.500
Brussel / Lanaken 5 juni 2012

Al meer dan één jaar is het bekend dat Jurgen Verstrepen binnen de LDD niet bepaald werklustig was, het duurde lang, maar een poosje geleden werd dat binnen de partij meer en meer duidelijk en Jean Marie Dedecker begon zich daarover meer en meer te ergeren. Een paar weken geleden heeft deze redactie aan Jurgen Verstrepen nadat we hem uiteindelijk aan de lijn kregen, nog de vraag gesteld, hoe lang het met hem bij LDD nog zou duren, maar Verstrepen, lachte er mee en zei "we zullen wel zien", dat was dus duidelijk een aflopende zaak.

Bronnengeheim.
Wat ons het meest heeft verwonderd is dat Jurgen Verstrepen in het Vlaams Parlement een e-mail op het spreekgestoelte legde en daaruit citeerde. Dat gebeurde weliswaar zonder de bron te vermelden, maar vanaf de perstribunes kon men makkelijk op de e-mail worden ingezoomd om zodoende wél de bron te ontdekken, gelukkig had Morsum Magnificat delen gemaskeerd zodat haar bronnen niet bekend zouden worden. Men zou van iemand op dat niveau verwachten voorzichtig met zo'n e-mails om te springen. Morsum Magnificat bracht het in MM_158_oktober_2008 . Bovendien was Morsum Magnificat beter geïnformeerd dan de minister het bewijs daarvan leest u op deze link ! 
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1771&Itemid=0 

LDD verstuurde vandaag onderstaand persbericht :
Het partijbestuur van LDD heeft op haar vergadering van vanmiddag besloten om Vlaams Parlementslid Jurgen Verstrepen te schrappen als lid van de partij. Dat gebeurde bij geheime stemming met 12 stemmen vóór en 2 onthoudingen. Voorzitter Jean-Marie Dedecker en Jurgen Verstrepen namen niet deel aan de stemming.

Aanleiding is het interview van Verstrepen in Dag Allemaal van 29 mei 2012, en de navolgende artikels in de kranten, waarin hij zowel voorzitter Dedecker persoonlijk scherp aanvalt als beweert dat de partij LDD geen toekomst heeft. Nadat Verstrepen uitvoerig werd gehoord door het nationale partijbestuur, heeft de hoogste bestuursinstantie  met een meerderheid van meer dan drie kwart van de stemmen besloten dat zijn lidmaatschap wordt opgeheven.  

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: “Jurgen Verstrepen is een bekwaam parlementslid in de commissie media van het Vlaamse Parlement, maar hij is geen ploegspeler. De laatste publicaties in de pers en zijn recente verklaringen aan de media zijn de spreekwoordelijke druppel. Wij hebben een definitieve streep onder Verstrepen gezet.“

Artikel n° : 06/12/4748
Geplaatst : 15:53 5/06/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 juni 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.