Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926405





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk-Zuid : Weer brand bij Norbord_Update2_MM-202-22
29 mei 2012
Afsluiting Pinksterweekend was weer spectaculair schrijft buurtbewoner.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.708.600
Genk / Lanaken 29 mei 2012.

MM_202_22_Nordbord_Slechtvalken  

--- Update 2 17:24 29/05/2012
VERKLARING  - BRAND BIJ NORBORD GENK
Een woordvoerder van Norbord bevestigt: “ Op maandag 28 mei 2012 om circa 22u00 brak brand uit in de productiehal van de Norbord-plant in Genk”.
“De noodsystemen bij brand in de vestiging werkten volgens plan en het incident werd onder controle gehouden door het on-site brandbestrijdingsteam. De brandweer
kwam snel ter plaatse om het vuur volledig te doven.”
“De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht. Er vielen geen gewonden en we verwachten geen significante schade aan de fabriek of de infrastructuur. Het is
waarschijnlijk dat de productielijn gedurende één week zal stilliggen voor herstellingswerken, maar dit zal de toelevering van klanten noch de werkgelegenheid treffen.”
VPR Consult 03 777 97 17
NVDR:
Of dat allemaal klopt is te betwijfelen, de brandweer is in ieder geval vóór 22u opgeroepen, dus qua timing klopt dit bericht alvast niet. Is er iemand van de pers die binnen mocht om te gaan kijken? Toen Morsum Magnificat bij een eerder bezoek op 27 april 2011 een elektriciteitsbord -ALSB- wilde zien, werd dat geweigerd, zelfs niet in dank afgenomen! Wat hebben ze te verbergen?
Vraag aan VPR Consult :
Volgens onze informatie werd de brandweer om 21:54u opgeroepen, als de brand toen al door de eigen diensten onder controle werd gehouden, dan moet de brand al eerder zijn ontstaan ... hebben de eigen diensten met alle mogelijke gevolgen van dien soms niet te lang gewacht om de externe brandweer in te schakelen?  

--- einde update 2

--- Update 1 17:15 29/05/2012
Wim Dries : Wie gelooft die man nog?
Volgens "zijn" brandweer komen er geen schadelijke stoffen vrij.
De Genkse CD&V burgemeester, fantast Wim Dries, mocht het bij de kontlikpers weer komen uitleggen en zei dat er volgens de brandweer geen schadelijke stoffen vrijkomen! Vergeet niet dat Genk zowat iedereen
betaalt om hen naar de mond te praten -uitgezonderd Morsum Magnificat- en wie dat niet doet ligt er, zoals Morsum Magnificat, uit! Hoe zou een bedrijf dat als milieuvervuilend bekend staat, bij een brand geen schadelijke stoffen verspreiden. Wanneer het brandt, verbranden ook elektrische kabels en alleen dat al veroorzaakt zeer toxische rook. Het is niet geweten of zich in de brandende hall ook lijmen bevinden want ook die produceren schadelijke rook.

Biomonitoring.
Of er van de sanering van de schadelijke uitstoot van de Genkse industrie Zuid ooit écht iets in huis komt, is zeer twijfelachtig. Deze bedrijven leveren immers de grootste inkomsten voor de miljoenen verslindende
propagandamachine van de Genkse CD&V. Wim Dries en zijn stuk voor stuk gekochte lakeien, maken zich in Genk massaal schuldig aan passieve corruptie, daarom zullen ze de industrie nooit dwingen om de schadelijke uitstoot, met alle gevolgen van dien voor de gezondheid van de inwoners in bepaalde -getto- wijken, terug te dringen.

E-mail van inwoner.
"Jammer genoeg" wonende in Genk onderschrijft de auteur volgende e-mail :
" ... De afsluiting van het pinksterweekend was in Genk-Zuid weer eens spectaculair, met dank aan Norbord, het bedrijf dat ondertussen al zoveel inspanningen gedaan heeft voor mens en milieu, maar waar helaas nog
geen enkele levende ziel iets van gemerkt heeft, of het moest door de overlast zijn, voor de overheid is dit bedrijf in orde, behalve dat er om de haverklap brand uitbreekt en de buurt in een dikke rookwolk hult, maar geen nood want de rook is, zoals altijd, niet giftig. Tot overmaat ligt het bedrijf ook nog eens langs een zogenaamd ¨sevezo bedrijf¨ maar ach het zal wel geen kwaad kunnen zeker.
De buurtbewoners worden keer op keer van het kastje naar de muur gestuurd, ik kan daarom maar tot één besluit komen , er zal niets veranderen, wat men ook beweert.
U hoeft niet te reageren op deze mail want de antwoorden hebben we al talloze keren gekregen
... " einde citaat.

Genker Demagogie.
Straks zijn het weer verkiezingen en zal de Genkse CD&V poenpakkersbende nog veel sluikse propaganda financieren, feesten organiseren en kiezers beloften in de oren fluisteren, daarvoor is in de Genkse stadskas,
bovenop de wijktoeren van de burgemeester, nog eens 40.000 euro uitgetrokken! Ondertussen worden balorige armen in Genk door het OCMW en de cvba Nieuw Dak door de mangel gehaald, dát is het échte Genk.

Schouwen verhogen!


De Genkse burgemeester Wim Dries had tijdens de voorstelling van het rapport Biomonitoring teneinde de vervuiling in bepaalde gebieden te verminderen het lumineus idee om de schouwen te verhogen, of dan de
vervuiling stopt! Het geeft nogmaals een idee wat voor onzin Wim Dries kan uitkramen.
--- einde update 1  

Gisterenavond Pinkstermaandag 28 mei is er omstreeks 21:50u bij Norbord aan de Eikelaarstraat 33 te Genk nog maar eens een brand uitgebroken. Een buurtbewoner schrijft daarover in een e-mail van 23:16: " .. de  afsluiting van het pinksterweekend was in Genk- Zuid weer eens spectaculair, met dank aan Norbord, het bedrijf dat ondertussen al zoveel inspanningen gedaan heeft voor mens en milieu , maar waar helaas nog geen enkele levende ziel iets van gemerkt heeft ".

Burgemeester Wim Dries -CD&V- mocht weer "mooi praten"... 


Norbord 29 mei 2012 om 07:30u donkere rookpluimen stijgen nog op uit de hall, pas wanneer er witte rook is, is de brand bedwongen. Volgens Wim Dries -CD&V- zou de rook niet giftig zijn en dat is onmogelijk, dergelijke rook bevat altijd toxische stoffen.

Amper een jaar geleden was er eveneens een brand bij Nordbord:
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3829&Itemid=0

Meer volgt

Artikel n° : 05/12/4731 
Geplaatst : 6:41 29/05/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.