Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926406





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gingelom : Kind van negen jaar omgekomen nadat vorklift kantelde_Update2
20 mei 2012
Negenjarige jongen onder vorklift van het bedrijf van zijn vader.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.704.200
Gingelom / Lanaken 20 mei 2012.

--- Update 2 11:50 25/05/2012
Ongevallen met vorkliften.
http://industrie-technisch-management.knack.be/itm/nieuws/dagelijks-meer-dan-vijf-ongevallen-met-heftrucks/article-4000102168756.htm?utm_source=Newsletter-25%2F05%2F2012&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-Site-ITM-NL-nl#
--- einde update 2

--- Update 1 10:21 22/05/2012
Adresgegevens.
Morsum Magnificat heeft uitgevlooid dat de brandweer van Sint Truiden de adresgegevens van dat ongeval via haar pagers heeft doorgegeven. Waarom? Om naar buiten te lekken? De minister is in de instructies daarover nochtans zeer duidelijk. Dat de brandweer van Sint Truiden dat hier deed is geen alleenstaand geval. Het was ook in Sint Truiden dat een journalist in een café een pager zou hebben achtergelaten en de brandweer-officier- wist van welke journalist die pager was. Nog noteren dat de brandweerofficier een radioamateur is die zelf voor ASTRID een oude omgebouwde Motorola pager gebruikt!
Censuur.
Vandaag.be heeft onze reacties over journalist Jef Croughs van haar blog gegooid en een schorsing van acht dagen uitgesproken. Celui qui dit la vérité doit être exécuté nietwaar, dit is pure censuur en beperking van de vrije meningsuiting.
Arbeidsinspectie komt niet tussen.
Op onze vraag aan WASO krijgen we volgende reactie " .. Gezien de welzijnswet niet van toepassing is, zijn wij niet bevoegd en dus niet gemachtigd om op te treden .. ", voila daarmee is de kous voor WASO af. Alhoewel men daarmee geen rekening zal houden, hebben wij toch een andere mening, die zelfs terug te vinden is in de arbeidswetgeving. De lokale politie heeft de vaststellingen gedaan, tjiens, zijn dat dan Experts?
--- einde update 1 

Zaterdagnamiddag is er rond vijf uur een tragisch ongeval gebeurd bij het bedrijf Porta aan de Kruisstraat te Gingelom, een kind van negen jaar is er om een nog onduidelijke reden, onder een vorklift terecht gekomen. het bericht was al vrij snel te lezen op vandaag.be.

Informanten.
Alle respect voor het journalistenwerk van Jef Croughs die bij dergelijke ongevallen steeds zeer snel ter plaatse is, dat was ook zo met het ongeval te Heers. Ook nu was Jef snel ter plaatse en werden foto's verspreid.
Met de brief van minister Turtelboom is echter duidelijk aangegeven dat de hulpdiensten dergelijke "fait divers" niet aan de pers mogen melden, wat in Sint Truiden blijkbaar toch nog altijd gebeurt. http://www.vandaag.be/binnenland/97541_jongen-9-belandt-onder-heftruck.html

Ongeval.
Online lezers, zoals Lloyd Wright op vandaag.be, vinden het vanzelfsprekend dat kinderen "van jongs af" op de boerderij helpen, kortom een gewoonterecht is, maar zo staat het niet in de arbeidswetgeving. Hoe erg
het gebeuren ook moge zijn, toch kan het niet de bedoeling zijn dat kinderen met zo'n machines omgaan of bedienen.

Werken op hoogten zonder de vereiste
veiligheidsvoorschriften te respecteren.


Deze klusjesman laat zich door de opdrachtgever -een advocaat- uit puur geldgewin aanzetten tot onveilig werken. Het komt er dus nog altijd op neer dat zij die de veiligheid niet respectern, werken binnenrijven die bedrijven die wel de regels respecteren mislopen. In de wetgeving van 4 augustus 1996 staat onder artikel 9 dat bedrijven die onveilig werken moeten "geweerd" worden en hier is dat juist omgekeerd. Frappant is, dat de opdrachtgever een advocaat -uit Bilzen- is!  

Onveiligheid troef.
Morsum Magnificat heeft zich al meermaals de woede van degenen die onveilig werken uitvoeren, op de hals gehaald. Dat was op vrijdag 18 mei 2012 niet anders. Een klusjesman klimt in opdracht van een advocaat
J.K. uit Bilzen -die eigenaar van het pand zou zijn- met behulp van een ladder op het dak om een buis op een schouw te plaatsen waarbij de arbeidswetgeving op een flagrante manier met de voeten werd getreden. De klusjesman zei dat de eigenaar maar een paar euro's wilde betalen om de schouw op te metsen, maar daarvoor diende een stelling geplaatst en dat was voor de eigenaar te duur. Dan maar voor een paar euro's gevaarlijke toeren uithalen. Mocht er iets gebeurd zijn dan kan de advocaat, die opdrachtgever was, verantwoordelijk worden gesteld, zo staat het in de arbeidswetgeving van 4 augustus 1996, een wetgeving die een advocaat zéker moet kennen. 
 
Artikel n° : 05/12/4717
Geplaatst : 10:24 20/05/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.