Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937803





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dolor start onderzoek naar praktijken FIB.
16 mei 2012
Finance en Insurance Brokers hanteert blijkbaar vreemde praktijken.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.695.500
Antwerpen-Berchem / Lanaken 16 mei 2012

Belangen- en consumentenorganisatie Dolor ontving op één maand tijd drie dossiers van klanten van hypotheekmakelaar Finance en Insurance Brokers -FIB-. Het gebrek aan juiste informatie naar de consument toe, zorgde voor grote persoonlijke tragedies.

Tak 23.
In de drie dossiers die Dolor ontving gaat het om drie alleenstaande vrouwen waarvan het inkomen ontoereikend is om een normaal hypothecair krediet te krijgen. FIB sluit met deze mensen een hypotheek af waar ze enkel intresten op moeten betalen maar ze zijn wel verplicht een bijkomende belegging Tak 23 af te sluiten die ook ontleend moet worden. -Een Tak 23 product is in feite een levensverzekering gekoppeld aan beleggingsfondsen waarvan het rendement gekoppeld is aan de prestaties van die fondsen- Bedoeling is om op het einde van de leentermijn de eigenlijk hypotheeklening terug te betalen met de Tak 23 belegging maar omdat deze het meestal slecht doet is de belegging vrijwel waardeloos geworden en staat de ontlener in de kou met een berg schulden.

Boerenbedrog.
In de drie dossiers die Dolor ontving brachten de verliezen de openbare verkoop van het woonhuis met zich mee en bleven de gedupeerden achter met een grote schuld, in één geval had het zelfs dakloosheid tot gevolg. Voor Dolor is het duidelijk dat FIB mikt op de iets zwakkere en minder mondige consument.
Bovendien laat FIB blijkbaar na de consument te wijzen op de risico's, men spreekt enkel over de opbrengsten uit het verleden wat geen enkele garantie biedt voor de toekomst. Voor Dolor is dit het reinste boerenbedrog waartegen de vereniging al sedert 1999 strijd voert om deze kredietvorm te verbieden of minstens aan banden te leggen en zeker te verbieden deze aan te bieden voor het eigen woonhuis.

Oproep.
Dolor doet dan ook een oproep aan klanten van FIB die zich vragen stellen rond hun contracten bij FIB of bij een andere makelaar of financiële instelling. Dolor zal, indien nodig, ook een strafklacht indienen tegen FIB. Aanmelden kan via
info@dolorvzwbe , dossier FIB.

Bron : Dolor vzw
Bewerking : jvds

Artikel n° : 04/12/4709
Geplaatst : 16:39 16/05/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.