Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937803





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, Crombez, brengt handelaars in gevaar.
16 mei 2012
Cashbetalingen van meer dan 5.000 euro moeten gemeld worden aan witwascel.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.695.500
Brussel / Lanaken 16 mei 2012.

Sinds kort is het verboden om cashbetaling van meer dan 5.000 euro te doen, zowel voor levering van producten als diensten. Nu heeft Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, John Crombez, een nieuwe meldingsplicht ingevoerd voor handelaars die cashbetalingen van 5.000 euro of meer ontvangen dit moeten melden aan de witwascel. Volgens Kamerlid Veerle Wouters van N-VA brengt hij daarmee de handelaars die melding doen, in gevaar.

Schending mensenrechten. 
Voor Wouters is dit geen meldingsplicht meer maar een verplichting zichzelf te beschuldigen. Immers, op het aanvaarden van een cashbetaling van die omvang staan boetes van 250 tot 225.000 euro. Een flagrante
schending van de mensenrechten, noemt zij het en bovendien, het vermoeden van onschuld verbiedt dat iemand verplicht wordt om tegen zichzelf een bekentenis af te leggen. Er is niet alleen de schending van de mensenrechten, zegt Veerle Wouters nog, bovendien brengt de regering de handelaars in gevaar omdat de identiteit van de handelaar die een melding doet, niet wordt afgeschermd.

Anonimiteit.
Zodra de witwascel de melding overmaakt aan het parket of aan de fiscale en sociale administratie is de naam van de handelaar terug te vinden in het dossier waarin ook de overtreder / aangeklaagde, bij een
strafklacht, inzage heeft.  Zo weten terroristen, drugsbaronnen en mensenhandelaars dus meteen wie hen aangegeven heeft. Niettemin bestaat er voor notarissen en vastgoedmakelaars wél al een wettelijke bescherming op anonimiteit en daarom verbaasd het Veerle Wouters dat de regering dit vergeet voor  handelaars.

Wetsvoorstel.
Veerle Wouters dient nu een wetsvoorstel in om de fouten van de regering recht te zetten. Het wetsvoorstel moet de anonimiteit van de handelaars waarborgen en voorzien dat een handelaar niet verplicht kan worden
om zichzelf te beschuldigen door de meldingsplicht, want welke handelaar gaat nog meewerken aan de strijd tegen de fiscale fraude, als hij of zij verplicht wordt om zichzelf te beschuldigen en in gevaar te brengen?

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

NVDR.
Ondertussen weet de bevolking stilaan dat met de affaire DEXIA en de daarmee verbonden katholieke zuilen de bevolking bedrogen heeft, als revanche moet de bevolking al haar tegoeden van de banken afhalen en in de zwarte kous stoppen. Wie gelooft die politici nu nog? Ik heb nog een ander voorstel voor meneer Crombez "laat bij iedereen een vermogenscontrole uitvoeren" en vooral meneer Crombez zorg er voor dat de belasting op arbeid van dezelfde orde wordt als deze op kapitaal, pas dan kan u zich écht socialist noemen, nu bent u een pantoffelheld.

Artikel n° : 05/12/4708
Geplaatst : 20:45 16/05/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 27 juni 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.