Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928451





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VLD en Nucleaire Veiligheid : Bakken kritiek op Philippe De Coene
28 december 2006

Een Spa?er had nooit Voorzitter van de werkgroep Nucleaire veiligheid mogen worden.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 180.900
Betekom / Brussel 28 december 2006.

Andermaal dossier naar het Parket (n°35)
Ander artikel 22 december 2005
.
Ander artikel van 14 februari 2006.

Zopas ontvangen we onderstaande persnota van de VLD, ook uit die politieke hoek komt er kritiek op Phillipe De Coene maar ze komt wel rijkelijk laat, de VLD heeft immers in het verleden maar al te veel toegegeven aan de Spa, de Voorzitter van de werkgroep Nucleaire Veiligheid had nooit van SPa strekking mogen zijn, van meetaf heeft De Coene zich als persgeil in dit dossier opgesteld.

De VLD Persnota :

De Coene gaat als voorzitter van de werkgroep nucleaire veiligheid 
in de Kamer  zijn boekje te buiten:

De werkgroep ?nucleaire veiligheid? van de Kamer, na bijna een jaar werking en vooral hearings achter gesloten deuren, moet nu eind januari een resolutie opstellen om de werking van het FANC (Federaal Agentschap voor Nuclueaire Veiligheid) te verbeteren. De 7 leden en hun plaatsvervangers werden op 22 december uitgenodigd om hun conclusies en aanbevelingen over te maken tegen 15 januari ter voorbereiding van de definitieve tekst van de resolutie.

De VLD-leden Willy Cortois en Hilde Dierickx van de werkgroep?nucleaire veiligheid? zijn niet te spreken over het eigengereid optreden en de verklaringen van Spa-kamerlid de Heer De Coene, tevens voorzitter van de werkgroep.

De zaken voorstellen, zoals De Coene doet, als zouden de zeven kerncentrales in ons land worden gecontroleerd door ??n persoon is een compleet onjuiste weergave van de feiten .
De VLD-kamerleden stellen, omwille van de uitgekraamde onzin en het totaal gebrek aan objectiviteit, zich de vraag of de Heer De Coene nog wel langer als voorzitter van de werkgroep ?nucleaire veiligheid? kan fungeren. Voor de VLD stelt zich in ieder geval een groot vraagteken hoe het nu verder moet of verder kan. Of wil de Heer De Coene zich zelve buitenspel zetten op het moment dat de werkgroep op zoek moet gaan naar een  onderbouwde conclusie en aanbevelingen.

Willy Cortois - Hilde Dierickx


De "Pot verwijt de ketel".
Dat de VLD nu van leer trekt tegen Kamerlid Philippe De Coene is politieke spielerei, Patrick Dewael heeft de vorige Voorzitter van de Raad Van Bestuur (Pierre Reynders) aan de dijk gezet ten voordele van VLD'er Tom Vanden Borre, wat heeft meneer Vanden Borre belet om orde op zaken te stellen ? Heeft hij als Voorzitter van de RVB dan niets vastgesteld ?
Als het bij het Federaal Agentschap Nucleaire Controle misliep, dan is minstens de VLD even schuldig als de SPa, maar ook de CD&V want Jean Paul SAMAIN werd destijds door Firmin AERTS in het zadel gezet (D.B.I.S.) !
De pot verwijt aldus de ketel dat hij zwart ziet !


Links : Directeur Generaal J.P.Samain en zijn Adviseur en Kabinettier Jan Michiels
tijdens een CBZ, de Adviseur zal toen duidelijk de bui al hangen, of was het een
consultatie bij de Heilige Geest ?

Wie gaat nu eigenlijk en daadwerkelijk de F.A.N.C. stal uitmesten, alle politieke partijen hebben in dit dossier boter op hun hoofd !




Laatste update ( 21 december 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.