Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937821





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bliksemschade in de Noorderkempen : De domme verzekeraars betalen toch_Update2
05 mei 2012
Schade door overspanningen of directe inslag kan technisch beperkt worden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.682.100
Meer / Meerle / Lanaken 5 mei 2012.

--- Update 2 19:45 5/05/2012
Niet "na" maar minstens "voor" de differentieel, nog beter vóór de meter.
Volgens informatie heeft Danny V. door het niet doorkomen van het alarm, duizend driehonderd varkens verloren, reden: "differentieel na overspanning uitgevallen". Al in 2006 heeft Morsum Magnificat gehamerd op de
noodzaak van een overspanningbeveiliging die "vóór" de differentieel wordt geplaatst en niet "ná" zoals men dat wil en nu ook het geval is of zou moeten zijn. De -p-overheid is er echter, ondanks vele vergaderingen ondermeer in de werkgroep 64, nog niet in geslaagd om daar ernstig werk van te maken. Ergo, onder de invloed van de firma Schneider -Merlin Gerin apparatuur- wil men opnieuw dezelfde fouten maken, alleen is er beslist om de gewone differentieel te vervangen door een "selectieve differentieel" -die uiteraard duurder is- wat weliswaar het afschakelen vertraagt, maar die toch de overspanning als eerste -na de metergroep- moet verwerken, met opnieuw een uitval van de spanning als gevolg.

Onzin.
In deze affaire spelen de DNB's -Distributie Net Beheerders- alweer een grote rol. In Duitsland worden de overspanningbeveiligingen zelfs vóór de metergroepen geplaatst en dat is de juiste wijze. In dit apenlandje,
waar de distributeurs met politiek doorspekt zijn, denken ze dat het plaatsen van een overspanningbeveiliging vóór hun metergroep de fraude -illegaal aftappen- zal vergemakkelijken, -zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten-. Wie illegaal vóór de metergroep wil aftappen kan dat ook op andere manieren doen. Bovendien is hun visie compleet onjuist, overspanningbeveiligingen zijn perfect, zoals een differentieel, te verzegelen.

Puur geldgewin ten voordele van de gemeentekassen en de politiek.
De reden dat DNB's zo'n systemen en zekeringen niet op hun toevoerleidingen willen, ligt in het feit dat zij bij onweer of kortsluitingen in hun supergevaarlijke toevoerleidingen, méér zullen moeten uitrukken dan nu en
dat kunnen ze missen als kiespijn, service kost geld en dat betekent minder geld voor hun aandeelhouders ; "de gemeenten" die het geld dat zij ontvangen spenderen in allerlei investeringen die politici in hun kiescampagnes gebruiken om aan de macht te blijven en hun zakken te vullen. Dat er wegens brand door problemen met hun toevoerleidingen slachtoffers vallen kan ze niks schelen, daarom noemen wij ze de elektriciteitsmaffia.

Al zes jaar geleden gaf Morsum Magnificat de toon aan.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=2
--- einde update 2

--- Update 1 18:35 5/05/2012
Overspanningsbeveiliging aanwezig zegt Michel van VSI.
Na een vorige poging eerder deze morgen hebben we de installateur van de verluchtingsystemen in de stallen van Danny V. toch aan de telefoon kunnen krijgen, "ik heb het hier razend druk" zegt Michel van de firma VSI uit Poppel. Over de installatie bij Danny kan de installateur alleen maar bevestigen dat de overspanningsbeveiligingen wel degelijk werden geplaatst. Het feit dat de differentieel is uitgevallen heeft ook het alarmsysteem buiten werking gesteld waardoor de eigenaar niet gealarmeerd werd, met alle gevolgen van dien. We moeten toegeven dat Michel van VSI wel degelijk goed op de hoogte is van overspanningen veroorzaakt door inductie / potentiaalverschil. http://www.vsi.be/

Differentieel.
Dat er een probleem is met de klassieke differentieel is een feit, maar wegens de falende werking van de FOD Economie wordt het verplicht gebruik van de "Selectieve differentieel" nog steeds niet in een wet gegoten. Daarbuiten zou de overspanningsbeveiliging vóór de differentieel moeten de geplaatst worden en niet achter, de oorzaak daarvan is het feit dat DNB denken dat men illegaal zou kunnen aftappen, alsof een overspanningsbeveiliging, net zoals een differentieel, niet verzegeld kan worden.

Equipotentiaal verbindingen.
Dat een differentieel bij een piekstroom / spanning uitschakelt is moeilijk te vermijden, toch moet alles worden gedaan om metalen delen op het gelijk niveau te plaatsen van de aarding én ook de elektrische leidingen, die langer zijn dan 20m vanaf het LS bord, extra met een overspanningsbeveiliging klasse III -max. 10kA- te beveiligen. Met de huidige techniek kan men zich 98 procent tegen de gevaren van directe en indirecte blikseminslag beveiligen.
--- einde update 1

Wanneer we aan de gedupeerden die eerder deze week in Meerle en Meer bliksemschade hebben opgelopen, vragen stellen over de rol van hun elektrische installatie, worden die mensen -Erik S. en Danny V.- meteen argwanend. Vreemd is wel dat de mensen aan de journalisten / lijkenpikkers die al direct na de feiten tevoorschijn komen, wel tekst en uitleg geven. Erik S was daarover niet te spreken, "de journalisten waren hier al sneller dan de brandweer" zei de man.

Plaatsen en vooruit met de geit.
Bij varkenshouder Erik S. werden de varkens levend verbrand, varkens zijn intelligente, gevoelige dieren en ze hebben dus veel geleden. Het is quasi zeker dat de bliksem ook hier door inductie schade heeft
aangericht. Als we de man vragen hoe het met de conformiteit van zijn elektrische installatie staat, zegt de man " ...twintig geleden wier daar niet voor gekeurd ..." en "ge draaide de knop om en als het marcheerde was het goed ...". Meneer S. en zijn eventuele elektricien vergissen zich hier schromelijk en hopelijk speelt hun dat vandaag geen parten, de wet van 10 maart 1981 en deze van 10 maart 1925 zijn duidelijk op dat vlak.

Verzekeringsmaatschappijen zijn pipo's.
Hoeveel ellende is er al geweest door bliksemschade? Materiële schade kan hersteld worden, maar lichamelijke vaak niet. Het is de taak van de verzekeraars om bij de dekking van het risico na te gaan of ondermeer
de artikels 136-2 en 271 van het AREI van 10 maart 1981 en artikel 2 van het MB van 27 juli 1981 minstens gerespecteerd werden. Dan hebben we het nog niet gehad over de wet van 19 december 1997 -Brandveiligheid in gebouwen-. Maar verzekeraars hebben aan Morsum Magnificat al herhaaldelijk toegegeven dat zij voor die technische eisen uit commerciële overwegingen, de ogen sluiten. Volgens ons is dat, als later blijkt dat er bij schade een oorzakelijk verband is, schuldig verzuim en als ze het niet zien is het nóg erger voor de verzekeraars omdat het getuigt van "incompetentie", één van de drie pijlers waartegen Morsum Magnificat het opneemt, de andere twee zijn "corruptie" en "machtsmisbruik" vandaar dat we ook 85 procent van het "Volk" tegen ons hebben-sic-, zelfs als we hun belangenloos op een deskundige manier willen informeren -om hun van onheil te besparen-, willen ze nog niet luisteren, daarom zeggen wij "eigen schuld dikke bult".

De gazet.
Heeft de eigenaar de toelating gegeven om op zijn erf foto's te nemen,ergo, te publiceren?
http://www.gva.be/regio-kempen/hoogstraten/duizend-varkens-gestorven-in-landbouwbedrijf.aspx#
Achteraf tegen Morsum Magnificat daarover vragen stellen, dat wel, wij hebben met de klassieke pers niets mee te maken. Die reporter was vroeger bij Het Laatste Nieuws, maar reporters zijn, zoals politici "overlopers". 

Artikel n° 05/12/4673
Geplaatst op 19:32 4/05/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.