Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926409





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Prins Filip bezoekt didactische trainingsfaciliteiten van de federale politie.
24 april 2012
Prins neemt deel aan werkvergadering betreffende drugsbestrijding.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.668.700
Ranst / Lanaken 24 april 2012

Vandaag neemt ZKH Prins Filip te Ranst deel aan een werkvergadering rondom de verschillende facetten van het politiewerk aangaande de bestrijding van drugs waarbij een aantal verantwoordelijken en deskundigen van de federale politie aanwezig zullen zijn. De Prins zal een bezoek brengen aan het demo-labo waar synthetische drugs worden aangemaakt en aan de trainingsfaciliteit met een demo-cannabisplantage. 

Oefenfaciliteiten.
De federale gerechtelijke politie heeft in de strijd tegen de illegale productie van synthetische drugs en cannabis, vier verschillende oefenfaciliteiten ontwikkeld, ze zijn voorbehouden voor specifieke opleidingen binnen de recherche en voor oefeningen door nationale en internationale gespecialiseerde ontmantelingsteams zoals ondermeer Lab Intervention Team België. De nagebouwde oefensites werden ingericht met inbeslaggenomen en verbeurdverklaarde materialen afkomstig van illegale productieplaatsen.

Uniek.
Deze sites werden vooral opgericht met oog op de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden bij een ontmanteling. Zo zijn er het herkennen van beveiligingstechnieken, het veilig stopzetten van de synthetische productieprocessen in de potentiële aanwezigheid van giftige dampen en chemicaliën, de gerechtelijke registratie ervan, het gericht sporenonderzoek, de ontmantelingsproblematiek en de berekening van de gemaakte winst.  Deze trainingsfaciliteiten beantwoorden volledig aan de moderne noden en opleidingstechnieken en het concept is, omwille van de realistische imitaties, uniek binnen het internationale politielandschap.
De ontvangst van ZKH Prins Filip zal gebeuren door de minister van binnenlandse zaken, Joëlle Milquet, en de commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle.

NVDR.
Morsum Magnificat kon wegens andere en eerder geplande activiteiten en niettegenstaande de uitnodiging, niet deelnemen aan deze voormiddagactiviteit van ZKH Prins Filip.

Bron : Federale Politie
Bewerking : ever/jvds

Artikel n° : 04/12/4.636
Geplaatst : 16:58 24/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 24 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.