Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926409





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Als een vijver naar woonzone evolueert klaagt de buurt.
24 april 2012
Wat is de impact van het opvullen van die vijver op het waterafvoersysteem.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.668.200
Begijnendijk / Lanaken 23 april 2012.

Schepen Herman Decoux van Begijnendijk heeft in het gehucht Moorsem een milieuaanvraag ingediend voor de exploitatie van een nieuwe inrichting, het gaat in concreto over het leegmaken en opvullen met grond van een vijver met een inhoud van meer dan drieduizend kubieke meter, in een latere fase moeten daar woningen worden gebouwd. Begijnendijk, waar Herman Decoux ook schepen is, moet nogal vlotjes aan de opzet meewerken. Zoals vanavond bleek tijdens een infovergadering, heeft de buurt meer vragen dan er antwoorden komen, de Herman Decoux ook kwam opdagen en zich mengde viel bij de initiatiefnemers in minder goede aarde. 

Risico voor overstroming zou vergroten.
Er zijn in de O.L. Vrouwstraat nooit eerder problemen geweest, dat was in augustus 2011 plotseling wel het geval, één en ander zou te maken hebben met het plaatsen van een schot in de riolering aan de Prof.Scharpélaan, maar het hoe en waarom daarvan kan niemand van de aanwezigen verklaren, we moeten dus de historiek samenstellen. Hoe dan ook wenst de buurt de koppen bij mekaar te steken en daarvoor werd vanavond in Het Pleintje een infovergadering georganiseerd, sprekers waren Frans Van Der Veken en voor het technische gedeelte Bert Ceulemans die de PP presentie becommentarieerde. Wie het geheel pas in extremis krijgt voorgeschoteld, kan niets anders dan concluderen dat het kunst en vliegwerk is en sommige beslissingen gestoeld zijn op vermoedens, kortom er is een reukje aan het geheel.


Infovergadering in 't Pleintje te Begijnendijk

Tot 9 mei.
Wie in het milieudossier nog bezwaren wil indienen zal dat vóór 9 mei moeten doen, als er nog firma's moeten geconsulteerd en die besluiten nog een rol moeten spelen, zal er toch hard gewerkt moeten worden. Het feit dat de partijen, die vóór de aanleg van de vijver zijn, daarvoor cowboyverhalen opdisten, was niet erg bevorderlijk voor de sfeer. De partij van Herman Decoux had zich tot het einde gedeisd moeten houden en eventueel op het einde reageren. Maar zo ging het niet, het werd al vlug een kakofonie waarbij Frans Van Der Veken suggereerde dat zij die niet tot de infoclub behoorden, beter konden opstappen, maar ook dat bleek niet te werken, waardoor het vuur snel uitdoofde. We begrepen eigenlijk niet dat degenen die bij de realisatie van het project betrokken zijn, aanwezig mochten zijn en mee debatteerden.

Gezamenlijk.
De actievoerders moet beroep doen op deskundigen die, zowel op het praktische als op het juridische vlak, meer weten over de gevolgen van de drooglegging en de waterverloop. We informeerden omtrent de watertoets gisteren bij het kabinet van Vlaams minister Schauvliege, maar daar kon men alleen maar zeggen dat het nog te vroeg is, de bal ligt alsnog in het kamp van de gemeente Begijnendijk klonk het.



Wordt dus nog vervolgd.

Artikel n° : 04/12/4.635
Geplaatst : 23:27 23/04/201

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.