Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937979





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Intensificatie onderwijssamenwerking tussen Vlaanderen en China.
17 april 2012
Inzet is vooral de bevordering van internationale studentenuitwisseling.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.661.600
Brussel / Lanaken 17 april 2012.

Vandaag ondertekenen Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet, de Chinese minister Yuan Guiren en vice-minister Hao Ping een overeenkomst om de samenwerking op het vlak van onderwijs tussen Vlaanderen en China intensifiëren. Daarbij wordt vooral ingezet op de bevordering van internationale studentenuitwisseling. Nadien bezoeken de excellenties ook de Katholieke Universiteit van Leuven, in aanwezigheid van Mevrouw Liu Yandong -State Councilor-.

Verzelfstandiging.
In 1980 sloot België een eerste keer een cultureel akkoord met China. Ter invulling daarvan werden er nadien om de vier jaar samenwerkingsprogramma’s afgesloten. Gelet op de wijzigingen in de Belgische staatsstructuur werden die programma’s overgeheveld naar de gemeenschappen en gewesten. Voor het eerst wordt er nu een afzonderlijk samenwerkingsprogramma opgesteld met betrekking tot onderwijs. Voorheen was dit opgenomen in de algemene  samenwerking ‘cultuur’. Deze verzelfstandiging gebeurt overigens op nadrukkelijke vraag van de Chinese partner.

China heeft veel te bieden.
Pascal Smet ging vorig jaar, samen met de gehele commissie onderwijs, zelf op bezoek naar China om er van naderbij te bekijken hoe men het onderwijs daar opvat. Bij die gelegenheid ontmoette hij al zijn collega vice-minister Hao Ping. Vorige maand kwam er, ter voorbereiding van dit samenwerkingsakkoord een eerste ontmoeting in Brussel. Smet is uiteraard verheugd met de samenwerking: “We leven in een zeer open economie. Het lijkt mij aangewezen dat we daarom onze jongeren tijdens hun opleiding al kansen geven om de vleugels uit te slaan. Ik hoop daarom dat dit akkoord kan bijdragen tot het uitbouwen van de mogelijkheden die we aan onze studenten geven. Ik hoop vooral dat we een goed akkoord met betrekking tot internationale studentenuitwisseling kunnen afsluiten. Want een stage in het buitenland is onmiskenbaar een meerwaarde. China heeft daarbij als groeiland bijzonder veel te bieden en is daarom uitermate interessant om structureel nauw mee samen te werken.”

Bron : Kabinet Pascal Smet

Artikel n° : 04/12/4.625
Geplaatst : 9:45 17/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds     


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.