Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938107





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken brug Briegden : Sarens leverde alleen de hoogwerker.
10 april 2012
Veiligheid daar spreken ze veel over.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.653.800
Wolvertem / Genk / Lanaken 10 april 2012

Binnen enkele dagen wordt voor de correctionele rechtbank te Leuven, de zaak van Maes hoogwerkers gepleit. Arbeider Walter Vervoort en zelfstandige Ludo Bollen vielen op 24 maart 2006 uit de gondel van een hoogwerker van Maes Hoogwerkers nadat acht meter van de hoogwerker, wegens een technisch defect, plotseling in mekaar schoof. Werknemer Walter Vervoort kon zich volgens een getuige ter plaatse, nog even aan de gondel vasthouden, maar viel even later zo'n 17 meter naar beneden. Walter en Ludo, twee relatief jonge mensen, overleefden de val niet.

Werken op hoogten.
Ook bij de werken aan de brug Briegden wordt gebruik gemaakt van een verreiker / hoogwerker en deze morgen werd ons door de firma Sarens bevestigd dat deze zonder bestuurder is verhuurd. "Wij verhuren nooit
met een bestuurder", zegt Sarens. "Meer informatie kunnen wij niet geven, daarvoor moet u zich tot de werfleiding wenden", klinkt het. Bij Sarens weet men maar al te goed wat de gevaren zijn.  Het is niet te vatten dat bedrijven met ronkende namen als nv De Scheepvaart en Roegiers, de veiligheidsvoorschriften niet respecteren, niet alleen qua het in de gondel van de hoogwerker correct dragen van PBM, maar ook daarbuiten. Bij analyse van de foto's waarover wij beschikken en die werden gemaakt met onze telelens, denken wij tientallen tekortkomingen bij werken op hoogten te kunnen opsommen.

Als het te laat is.
In de zaak van Maes hoogwerkers verklaarde de weduwe van Ludo Bollen vlak na het ongeval aan de gazetten dat haar man altijd veilig werkte, het is echter juist omdat Ludo dat niét deed dat hij dat met zijn leven heeft moeten bekopen,
met alle gevolgen van dien voor de nabestaanden, definitieve uitspraak daarover zal kortelings volgen. Het is pas als het te laat is dat men dat beseft. Morsum Magnificat doet niets anders dan mensen waarschuwen maar dat wordt ons niet in dank afgenomen. Het zij zo.

Links over de zaak Maes :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4507&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=content&task=view&id=4479

Artikel n° : 04/12/4.612
Geplaatst : 9:29 10/04/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.