Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938110





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Grootschalige controle op het Brusselse openbaar vervoer.
05 april 2012
Doel FIPA was het verminderen van de criminaliteit op en rond het openbaar vervoer.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.648.400
Brussel / Lanaken 05 april 2012.

Om de criminaliteit op en rond het openbaar vervoer te verminderen werd op woensdag 4 april 2012 een Full Integrated Police Action -FIPA- georganiseerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De politie controleerde in totaal 399 personen terwijl de deelnemende vervoersmaatschappijen de vervoersbewijzen van 21.000 personen controleerde.

Onveiligheidsgevoel aanpakken.
Op zowel de bus- en tramlijnen, als op de metro, treinen en in de metro- en treinstations heeft de politie op een dertigtal plaatsen controles uitgevoerd. Bij dergelijke controleacties ligt de nadruk op het subjectieve onveiligheidsgevoel, verdovende middelen, zwartrijders, verboden wapendracht, hangjongeren en gauwdiefstallen. De veiligheidsdiensten van de vervoersmaatschappijen MIVB, TEC, De Lijn en NMBS stonden de politie bij tijdens de actie. De politie wil met deze gemengde dispositieven de geïntegreerde aanpak onderstrepen en duidelijk maken dat er wordt samengewerkt om het onveiligheidsgevoel in het openbaar vervoer aan te pakken. Om deze geïntegreerde samenwerking te stimuleren, worden er maandelijks coördinatievergaderingen gehouden met de verschillende Brusselse politie- en veiligheidsdiensten.

Resultaten politie.
° 399 Gecontroleerde personen.
° 20 Geseinde personen.
° 12 Gerechtelijke aanhoudingen voor drugs, verboden wapendracht,…
° 33 Administratieve aanhoudingen waarvan 25 illegalen.

Resultaten partners.
Door de veiligheidsdiensten van de vervoersmaatschappijen MIVB, TEC, De Lijn en NMBS werden in totaal de vervoersbewijzen van ongeveer 21 000 passagiers gecontroleerd waarbij 942 vaststellingen werden gedaan, voornamelijk voor het ontbreken of het niet ontwaarden van de vervoersbewijzen.

Nog meer acties.
Bij deze 55e FIPA-actie -de 20e specifiek gericht tegen criminaliteit op het openbaar vervoer- zijn 180 politieambtenaren van de lokale en federale politie ingezet die bovendien werden bijgestaan door 130 veiligheidsmensen van De Lijn, NMBS, MIVB en TEC. Met acties als deze is het vooral belangrijk om zoveel mogelijk personen te controleren, maar ook de zichtbaarheid van de controle dispositieven en een geïntegreerde werking zijn zeer belangrijk. In de toekomst zullen er nog dergelijke grootschalige controleacties op het openbaar vervoer georganiseerd worden, en zal de politie ook het probleem van schoolverzuim aanpakken.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 04/12/4.604
Geplaatst : 12:01 5/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.