Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938110





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken:Eigenaars restaurant Alkahof meer dan slachtoffer van de werken_Update1
04 april 2012
Aannemers nemen méér dan het openbaar domein in beslag.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.647.600
Lanaken 4 april 2012.

--- Wijziging 22:30 04/04/2012

--- Update 1 18:54 5/04/2012
Doorgang te krap?
Ir Tom Ory heeft zijn woord gehouden, vandaag wilde men de perceelgrens afsluiten, maar uiteindelijk hebben de eigenaars beslist om dat niet te doen, de doorgang zou als gevolg daarvan te smal zijn. De beslissing van de eigenaars is vreemd, gisteren waren de eigenaars vragende partij, er werd zelfs door Morsum Magnificat vanaf het restaurant en in aanwezigheid van de eigenaars naar nv De Scheepvaart gebeld, mensen kunnen snel van gedacht veranderen. Het moet blijken, dat de parking naast het restaurant eigendom is van de nv De Scheepvaart en de auto's van de klanten van Alkahof daar gewoonlijk parkeren wat de nv De Scheepvaart altijd oogluikend heeft toegelaten, wie in een glazen huis woont, mag niet met stenen smijten.
--- einde update 1.

--- Correctie 08:00 05/04/2012

Bij werken zoals deze aan de brug van Briegden moet de aannemer, overeenkomstig de wet op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen van 25 januari 2001, zijn werf voor niet bevoegden en om diefstal te voorkomen en om veiligheidsreden, afsluiten, tot op heden is dat op de werf brug Briegden slechts ondermaats gebeurd.

Voetveeg.
De eigenaars van het Grieks restaurant aan de Kiezelweg, dat vlak tegen de brug ligt, ondergaan gelaten dat grote zware machines tot minder dan twee meter van hun eigendom heen en weer rijden. Wie het restaurant verlaat moet goed uitkijken niet ondersteboven te worden gereden door één of andere machine van één van de aannemer, kortom, de uitbaters zijn de voetveeg van de aannemers die hun eigendom inpalmen. Als de eigenaars een aannemer aanspreken, verwijst deze naar een andere, er zijn immers diverse bedrijven voor diverse opdrachtgevers aan de slag en wie de -verplichte- coördinerende veiligheidscoördinator is, is niet duidelijk.

Alkahof voetveeg van de aannemer-s-.


Of de algemene hinder nog niet genoeg is, wordt het puin van de werf ook nog eens voor de deur van het restaurant gekieperd, de eigenaars van het restaurant zijn veel te braaf en zouden veel meer van zich af moeten bijten.

Afbakenen.
Morsum Magnificat is zich vandaag ter plaatse gaan vergewissen van de situatie en heeft daaropvolgend contact genomen met de aannemer Roegiers en nv De Scheepvaart waar de heer Ory begrip heeft voor de situatie en zijn collega's morgen, 5 april, gaat overtuigen om de werf tot op de perceelgrens af te bakenen, dat is niet alleen wettelijk verplicht maar zal ook bijdragen tot de veiligheid die volgens Morsum Magnificat op diverse items in vraag is.

Artikel n° : 04/12/4603
Geplaatst : 20:33 4/04/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.