Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938114





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brugge : Jong Groen hekelt stuitende CD&V verkiezingsstunt.
02 april 2012
Tijdelijke toekenning van sociale woningen aan jonge gezinnen stuitend.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.645.800
Brugge / Lanaken 2 april 2012

CD&V Brugge stelt in haar lokaal informatieblad voor om sociale woningen tijdelijk toe te kennen aan jonge gezinnen die niet in aanmerking komen voor een sociale woning. 20% van de jaarlijks bijkomende sociale woningen zouden in de eerste periode (3-6-9 jaar) als starterswoningen fungeren.

Extra geld ophalen.
Volgens CD&V heeft dit als voordeel dat jonge gezinnen tijdelijk betaalbaar zouden kunnen wonen terwijl de sociale huisvestingsmaatschappijen op die manier extra geld ophalen omdat deze starters, gezien zij geen recht hebben op een sociale woning, het maximale sociale huurtarief betalen. Voor Jong Groen Brugge is dit een  ondoordachte maatregel op de kap van de zwaksten.

Slechte score.
Eind 2009 stonden meer dan 81.000 personen op de wachtlijst voor een sociale woning waarvan het  leeuwendeel bestaat uit alleenstaanden en één-oudergezinnen. Aangezien het aanbod sociale woningen nu al veel te klein is, wordt het, als daarvan nog eens een percentage voorbestemt wordt voor de lage middenklasse, voor de mensen op de wachtlijst nog schrijnender. Brugge scoort nu al slecht met amper 6,3% sociale woningen, terwijl het gemiddelde in Vlaamse centrumsteden 8,4% bedraagt. Jong Groen Brugge wil dat cijfer optrekken tot 10% immers, Brugge moet over een tiental jaar een wettelijk aanbod hebben van 9% sociale woningen.

Stuitend.
Bovendien, meer sociale woningen kan de woonproblemen alleen maar gunstig beïnvloeden ; de wachtlijsten zullen slinken en de gewone woningmarkt zal afkoelen wat dan weer ten gunste komt van alle jonge gezinnen. Het CD&V-idee is misschien een leuk verhaal voor jonge middenklasse gezinnen die het inderdaad moeilijk hebben om een betaalbare woning te vinden maar, als het voor de lage middenklasse al niet gemakkelijk is een betaalbare woning te vinden, hoe moeilijk moet het dan niet zijn voor de armsten onder ons die het nog veel moeilijker hebben om de huur te betalen. Dat de CD&V solidariteit van de laagste inkomens vraagt om het wonen voor de middenklasse gezinnen betaalbaar te maken is volgens Bruno Mostrey -Voorzitter Jong Groen Brugge- stuitend en riekt naar electoraal gewin.

Bron : Jong Groen Brugge
Bewerking : Filip Somers

Artikel n° : 04/12/4.597
Geplaatst : 18:40 2/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.