Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938114





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
SLim-actie tijdens weekend in Politiezone Maasland .
02 april 2012
Snelheids- en alcoholcontroles op de autosnelweg E314 in Zonhoven en Genk.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.645.800
Genk / Zonhoven / Lanaken 02 april 2012.

De Limburgse korpsen van de lokale politie en de Wegpolitie Limburg houden, onder de noemer SLim-acties, het hele jaar door, elk weekend, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones.
Met de SLim-acties wil men vooral het aantal weekendongevallen in de provincie verminderen en bewijzen dat Limburgers SLim-meriken zijn.

SLim.
SLim staat voor "Safe-Limburg" en is een Provinciaal gecoördineerde verkeersactie. Ze zijn een initiatief van gouverneur Reynders en worden ondersteund door de beleidsgedeputeerde voor veiligheid, Hilde Claes. De acties worden uitgevoerd in samenwerking met de lokale en federale politie, de burgemeesters, de parketten en diverse externe partners met een duidelijke Limburgse verankering. Het is de gouverneur die instaat voor de coördinatie van de controles; het provinciebestuur neemt de sensibilisatie voor haar rekening, alsook het volledige communicatieluik en de financiering van de actie. SLim is een permanente actie, die opnieuw startte op 20 januari 2012, vlak na de bobcampagne.

E314.
In het weekend van vrijdagavond 30 maart 2012 tot maandagmorgen 2 april 2012 werd een controle actie gehouden in de politiezone Maasland en hield de Wegpolitie Limburg snelheids- en alcoholcontroles op de autosnelweg E314 in Zonhoven en Genk.

Enkele cijfers.
° In totaal namen 36 politiemensen deel aan de SLim-controles van het afgelopen weekend.
° Bij 115 bestuurders werd een ademtest afgenomen, waarvan er 2, ofwel 2%, positief bleken.
° Er werden 5.644 wagens gecontroleerd op snelheid waarvan er 165, ofwel 3%, te snel reden.
° Naast de overtredingen op snelheid en alcohol werden ook nog 2 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Bij controle bleek dat 1 bestuurder geen of geen geldig verzekeringsbewijs kon voorleggen en 1 voertuig voldeed bij controle niet aan de bij wet gestelde technische vereisten.
° Ook werd bij deze SLim-controles 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Weekendongevallen.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 ongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Deze cijfers dienen genuanceerd te worden geïnterpreteerd aangezien niet alle ongevallen met stoffelijke schade worden gemeld aan de politie ! Bij de 12 ongevallen waarbij gekwetsten vielen was 1 zwaargewonde en waren er 13 lichtgewonden. Bij deze ongevallen, zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade, werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 -of 11 %- positief bleken. Er waren 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bron : Provincie Limburg.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 04/12/4.596
Geplaatst : 21:14 2/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.