Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926410





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Verkeerslichten aan de werken op Kiezelweg defect.
31 maart 2012
Politie komt verkeer regelen, maar fluovesten hoeft blijkbaar niet.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.643.200
Lanaken 31 maart 2012

Waarom er sinds enkele dagen aan de Kiezelweg in het centrum van Veltwezelt, alweer werken dienen uitgevoerd waardoor verkeerslichten nodig zijn, is ons niet duidelijk. De voorbije maanden zijn er permanent werken aan de Kiezelweg uitgevoerd waarbij ook verkeerslichten werden geplaatst. Waarom kon het niet beter georganiseerd worden en waarom kon men met de werken die een week geleden zijn gestart, niet wachten tot wanneer de omleiding er was? Zou het kunnen zijn dat er buiten de faling van een aannemer, iets vergeten is? Ook gisteren waren er in de Kompveldstraat al problemen.

Fluovest.
Er zijn een resem regels die het dragen van een fluovest op de openbare weg verplichten, het is dan ook nogal wiedes dat de politie die het verkeer regelt dat zéker moet doen, maar in Lanaken denken ze dat niet te
moeten doen. Morsum Magnificat stelt nogmaals, en voor de zoveelste keer, vast dat in gemeenten waar bekende politici burgemeester zijn, de politie denkt méér te mogen dan in andere gemeenten. We hadden als schrijnend voorbeeld Berlare waar Karel De Gucht -Open Vld- burgemeester is, nu stellen we dat ook vast in Lanaken waar Marino Keulen -Open Vld- burgemeester is.
Morsum Magnificat heeft daarover al een artikel gebracht over de politie van Genk
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3341&Itemid=0
Het Koninklijk Besluit van 1 december 1995 -art. 51.4-, zijnde de wegcode, werd op 1 februari 2007 met een uitbreiding -art.51.5- gewijzigd "Wanneer op autosnelwegen en autowegen de bestuurder van een pechvoertuig op een plek terechtkomt waar hij niet mag stoppen of parkeren, moet hij een retro-reflecterende veiligheidsvest dragen, zodra hij zijn voertuig verlaat ". Wie zich wegens het uitvoeren van werken op de openbare weg begeeft, dient eveneens een fluovest te dragen. Er zijn artikels in de gazetten geplaatst waarbij de politie aanbevelingen geeft dat kinderen een fluovest en een fietshelm dienen te dragen, maar zelf doen ze dat niet.

Politie moet zéker de wet respecteren.


Zonder fluovest het verkeer regelen kan niet door de beugel.

Oproep tot meldingen, iedereen gelijk voor de wet?
Burgemeesters roepen de burgers op om aan "hun" politie verdachte toestanden te melden, hier gaat het effectief om inbreuken, óók dat moeten de burgers aan de burgemeesters melden,of denken de politici dat iedereen achterlijk of verdacht is.

Cowboys aan de slag.
In Morsum Magnificat 201 ziet u hoe de veiligheid bij het uitvoeren van werken m.b.t. de brug Briegden met de voeten wordt getreden.

Artikel n° : 03/12/4.590
Geplaatst : 13:33 31/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.