Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926411





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie Brussel in opspraak rond aanbestedingen.
27 maart 2012
25 Jaar geleden stelde Hoog Comité Toezicht ook een onderzoek in.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.639.400
Brussel / Lanaken 27 maart 2012.

In het kader van geknoei met aanbestedingen rond de levering van fietsen door Eddy Merckx, verwijzen we naar een dossier uit 1987. Toen werd er bij het toenmalige Hoog Comité van Toezicht -HCT- een klacht ingediend tegen de gang van zaken bij aanbestedingen inzake telecommunicatie bij de Rijkswacht, meer bepaald de Hogere Directie Logistiek, maar ook tegen het geknoei met telecommunicatie installaties ten bate van de Rijkswacht door het toenmalige Ministerie van Openbare Werken. Als gevolg daarvan diende de Brusselse firma C.B.T. aanzienlijke verbeteringen aan te brengen aan de pas door haar geleverde installatie van de Rijkswacht aan de Korte Vlierstraat te Antwerpen.

Onderzoek.
Zowel het Ministerie van Openbare Werken als twee speurders van het HCT, ondermeer P.M. -vandaag nog commissaris bij de CDBC- voerden onderzoek en alhoewel het er wel degelijk was, werd niet écht naar corruptie gezocht. Uiteindelijk werden maar liefst zeven industrieel ingenieurs van het Ministerie van Openbare Werken geblameerd. De Brusselse firma C.B.T. werd door wijlen inspecteur Aerts als een "Heilig huisje" aanzien en het was dan ook dié firma die zowat alle bestellingen van de Hogere Directie Logistiek binnenrijfde, wat zelfs ongenoegen uitlokte bij personen binnen de Rijkswacht, ondermeer bij adjudant VDA. Dat adjudant Braconier een poosje later ontslag nam om bij een professionele firma in telecommunicatie te gaan werken, is niet toevallig.

Integriteit.
In haar recente toespraak tijdens het go for police gebeuren, sprak de commissaris-generaal over "integriteit", het moet dus blijken dat Catherine de Bolle nog een boeiende carrière tegemoet gaat. De integriteit bij de politie is inderdaad, zoals hier -en elders- blijkt, ver zoek. Knoeien met vanalles en nog wat is -zoals reeds voldoende in het nieuws werd gebracht- de geliefkoosde bezigheid van 85% van de Belgen. Nogal wiedes dat deze redactie met velen in de gordijnen hangt, dat wil zeggen dat wij ons werk goed doen en daar zijn wij fier op.

Artikel n° : 03/12/4.578
Geplaatst : 15:39 27/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.