Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926411

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sharia4Belgium onder politiek vuur.
26 maart 2012
N-VA wil gerecht nieuwe middelen geven om op te treden.

Sharia4Belgium onder politiek vuur.
N-VA wil gerecht nieuwe middelen geven om op te treden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.638.700
Brussel / Lanaken 26 maart 2012.

Bart De Wever, N-VA-voorzitter en Antwerps gemeenteraadslid, heeft heel veel begrip van het signaal van de chef van de Belgische Staatveiligheid, Alain Winants, over de organisatie Sharia4Belgium al is hij er zich van bewust dat het niet aan de politiek is om te bepalen welke organisaties al dan niet verboden moeten worden, er bestaat immers nog altijd vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging, een vrijheid die echter stopt als ze wordt aangewend om op te roepen tot haat en geweld.

Winants.
Na de drama's in Toulouse van de afgelopen dagen, wijzen Belgische speurders op de Belgische situatie. De man die de afgelopen weken 7 mensen doodschoot in Toulouse was een jihadistische salafist, een extremistische stroming binnen de Islam die tegen alles is wat Westers is. Ook leden van Sharia4Belgium zijn aanhangers van die stroming en het is dat wat de speurders ongerust maakt. De baas van de Staatveiligheid, Alain Winants, wil dat onderzocht wordt of en hoe extremistische groeperingen die aanzetten tot geweld, zoals Sharia4Belgium, kunnen worden verboden zoals in Groot-Brittannië gebeurde met de moederbeweging Sharia4Uk. Ook in Duitsland werden gelijkaardige beslissingen genomen.

Kleine minderheid.
Van de naar schatting 600.000 Belgische Moslims is volgens Staatsveiligheid, een duizendtal salafist waaronder een honderdtal echte militanten. Het valt moeilijk in te schatten hoeveel er effectief bereid zijn over te gaan tot terrorisme maar het is alleszins een kleine minderheid en als we spreken over aantallen die naar conflictgebieden in Afghanistan trekken, zijn het er een tiental. Salafisme is volgens Alain Winants de grootste bedreiging voor de Westerse democratie. In haar jaarverslag waarschuwde de Staatsveiligheid al voor Sharia4Belgium dat internationale terreurideologieën openlijk propageert.

Nationaliteit afnemen.
Ook Bart De Wever maakte in het verleden al kennis met Sharia4Belgium dat hem dood wenste, een bedreiging waarvoor de woordvoerder van Sharia4Belgium recent werd veroordeeld. Hij is van oordeel dat, als Staatveiligheid de politiek, aan de hand van voldoende en betrouwbare informatie, verzekert dat de organisatie buiten de wet gesteld moet worden, dat dit ernstig genomen moet worden. Bart De Wever kondigt ook aan dat zijn fractie in de Kamer een wetsvoorstel zal indienen dat het gerecht nieuwe middelen zal geven om op te treden ten aanzien van misdadigers. De N-VA wil het mogelijk maken dat bij een veroordeling ook de nationaliteit van misdadigers afgenomen kan worden, zodat zij het land kunnen worden uitgezet.

Reactie van Sharia4Belgium
Abu Imran van Sharia4Belgium was nog niet op de hoogte van het persbericht en reageert vrij gelaten en laconiek, als " So what " en " wat betekent een verbod op Sharia4Belgium, het einde van de Islam?, is dit soms
intimidatie om ons bang te maken en het verbod op een organisatie? ". Verder " Do your thing en Misschien kan Bart De Wever beter verhuizen, misschien naar Zuid-Africa, daar hebben ze graag mollige mensen" zegt Abu Imran. Sharia4Belgium telt ook rasechte Belgen met blonde haren en blauwe ogen, wat gaan ze daar dan mee doen? " voegt Abu Imran er nog aan toe. http://www.shariah4belgium.com/
Kalashnikov.
Morsum Magnificat stelde vragen over de te koop aangeboden Kalashnikov.
Abu Imran :  " Dat er een poosje geleden een Kalashnikov bij een sympathiesant zou zijn gevoden die via het internet te koop werd aangeboden, klopt, maar dat was een plastic demo item, de pers heeft daar twee maanden later een
ander verhaal over opgehangen, mijn zoontje heeft divers wapens in plastic, mag dat ook al niet meer? ".
Wat ons wel opvalt is, dat Abu Imran vrij goed Nederlands spreekt en begrijpt, hoe komt het dat onze Eerste
minister en vele andere federale ministers die door het Belgische volk worden betaald, dat niet kunnen?  

NVDR.
De poltiek moet voorzichtig zijn en zich niet met de gang van zaken bij de justitie bemoeien, laten ze beter de justitie hervormen en er voor zorgen, dat de juiste personen op de juiste plaatsen terecht komen. Justitie is wellicht hét slechtst werkend ministerie van dit land, het is doorspekt met poltiek benoemden en dat moet ongedaan gemaakt. Is de Staasveiligheid wel honderd procent betrouwbaar, ook dat is, zoals uit het verleden blijkt, niet duidelijk.

Artikel n° : 03/12/4.576
Geplaatst : 19:16 26/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 26 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.