Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926411





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brandweer Maasmechelen / Lanaken : Onderdeel draagberrie niet conform.
25 maart 2012
Ook preventieadviseur Binnenlandse Zaken moet onze zienswijze beamen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.637.700
Brussel / Lanaken 25 maart 2012

--- Update 1 21:44 26/03/2012
Machinerichtlijn 2006/42
4.3.1. Kettingen, kabels en banden Iedere ketting-, kabel- of bandlengte die geen deel uitmaakt van een samenstel, moet een merkteken of, wanneer dat niet mogelijk is, een etiket of een niet verwijderbare ring dragen met de gegevens van de fabrikant of diens gemachtigde, alsmede de identificatie van de desbetreffende verklaring.
NVDR.
Als de kabellengen niet in één geheel met de brancard werden gekeurd, moeten deze voldoen aan voormeld artikel
4.3.2. Hijs- en hefgereedschappen
Hijs- en hefgereedschappen moeten de volgende informatie dragen:
° dentificatie van het materiaal wanneer deze informatie nodig is met het oog op het veilige gebruik ervan,
° de maximale werklast.
--- einde update 1

De "kabelleng" die aan het chassis van de brandcard die bij de splinternieuwe brandweerladder van de brandweer van Maasmechelen / Lanaken wordt gebruikt, voldoet niet aan de normen, zelfs niet aan de regels van goed vakmanschap, dat geeft zelfs de preventieadviseur L.D. van het Ministerie van Binnenlandse Zaken toe.

Niet inspecteerbaar.
Een kabelleng die in casu aan de brancard is bevestigd, maakt deel uit van een hijsinrichting, hier zelfs voor het hijsen van personen en is -ondermeer- onderworpen aan de artikels 268,269 van het ARAB. Deze
onderdelen maken deel uit van de verplichte voorafgaande keuring vóór indienststelling en latere jaarlijkse controles op de werkplaats -EDTC-. Een kabelleng is een stuk kabel van een bepaalde lengte voorzien van twee ogen die d.m.v. een hydraulische persing werd bekomen. In het materiaal -Talurit, Nicopress o.d.- moet de veilige werklast op een onuitwisbare wijze worden aangebracht, de volledige kabelleng moet voor latere periodieke  keuringen -EDTC- inspecteerbaar blijven. In huidig geval, heeft de producent Firetechnics rond de kabelleng een zwarte krimpkous geplaatst en dat belemmert inspecties en verstopt ook de aanduiding SWL  -Safe Work Load-. Wij kunnen ons niet van indruk ontdoen, dat er helemaal geen SWL werd aangebracht en een gelijkaardige kabelleng wellicht nooit een typekeuring –trekproef- heeft ondergaan.

Schijn bedriegt.


Hoe mooi dit onderdeel er ook mag uitzien : het voldoet niet aan de wettelijke voorschriften, de zwarte krimpkous mag er niet over !

Preventieadviseur is het eens met Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat is ervan overtuigd dat het aanbrengen van een krimpkous helemaal niet door de beugel kan, we toetsten onze mening aan de deze van twee keuringsorganismen, ondermeer ATK uit Bonheiden. Maar we
polsten ook bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar preventieadviseur Luc D. het volmondig met ons eens is. We contacteerden ook Firetechnics in Oostende waar we onze zienswijze aan Koen D. hebben uitgelegd, zoals beloofd stuurden we een e-mail naar Firetechnics, maar totnogtoe geen respons.
                         
Technische inspectie.
Om ons werk helemaal af te ronden, nemen we contact met de arbeidsinspectie afdeling Vlaams Brabant en Limburg, Directeur Pieter De Munck kan niet anders dan onze zienswijze óók beamen. Toch kan niemand de
juiste passage in de wetteksten of omzendbrieven vinden, óók Morsum Magnificat niet. Wordt dus nog vervolgd.

Artikel n° : 03/12/ 4.573
Geplaatst : 17:30 25/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 26 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.