Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938122





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pro Justitia, de wet voor Jan met de pet, uit de startblokken.
18 maart 2012
Juridische onderwerpen in een voor niet-juristen begrijpelijke taal.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.629.700
Brussel / Lanaken 18 maart 2012.

Elke burger komt vroeg of laat in aanraking met Justitie, of heeft minstens nood aan juridisch advies. Een advocaat raadplegen betekent vaak een drempel en ook de kosten schrikken af.  Op 5 maart werd in Brussel het startschot gegeven voor een nieuw tweemaandelijks tijdschrift onder de naam "Pro Justitia" dat als ondertitel de wet voor Jan met de pet meekreeg.

Juridische informatie.
Pro Justitia is bedoeld voor iedereen; de gewone burger, dus Jan met de pet ongeacht diens leeftijd of beroep. Het blad biedt juridische informatie die iedereen kan interesseren in een voor iedereen begrijpelijke taal. Het blad verschijnt tweemaandelijks en is verkrijgbaar via abonnement. Geabonneerden kunnen bovendien juridische vragen voorleggen die dan in het volgend nummer aan bod kunnen komen. Ook hebben geabonneerden recht op gratis telefonisch advies betreffende burgerlijk recht.

Actuele onderwerpen.
In Pro Justitia komt van alles aan bod, vooral op het gebied van Burgerlijk Recht -eigendom, huur, successierechten, aansprakelijkheid, burenkwesties, contracten, dieren, verkeer, wanbetaling, burenhinder enz…-. Er wordt ook aandacht besteed aan actuele onderwerpen zoals het consumentenrecht, bepaalde aspecten uit het Arbeidsrecht -verhouding werknemer/werkgever-, interessante weetjes voor de zelfstandige, weetjes voor land- en tuinbouwers, voor dierenhouders,  enz… Ook nieuwe, veranderde wetten komen aan bod.

Praktijk.    
Regelmatig worden de bijdragen in Pro Justitia ook getoetst aan de praktijk. Een bepaalde wetsregel wordt bijvoorbeeld aangehaald waarna een voorbeeld uit de praktijk volgt waarover de rechter zich heeft uitgesproken. Want .... de wet is één zaak, maar de praktijk is een andere zaak!

Indien u geïnteresseerd bent kunt u eens een kijkje nemen op http://www.solangetastenoye.be/ waar u alle praktische informatie vindt over een abonnement.

Artikel n° : 03/12/4.556
Geplaatst : 19:13 18/03/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 20 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.