Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938126





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ingrid Lieten moet ophouden met de Raad voor de Journalistiek te promoten.
16 maart 2012
RvdJ Is niet onafhankelijk en heeft geen enkel wettelijk kader.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.627.100
Brussel / Lanaken 16 maart 2012

Als er in het ganse kader van het busongeval misbruik wordt gemaakt, dan is dat alvast door de politiek, de pers mag alleen verslaan wat politici goedkeuren, als zíj er maar bij betrokken worden, dan mag het. Wij  vragen ons af wat de Lommelse burgemeester Vanvelthoven in Zwitserland is gaan doen. Is hij hulpverlener, deskundige, makelaar van de verzekeraar? Wat is zijn functie? Waarom moet de socialistische  burgemeester niet aflatend in de media worden opgevoerd? We zien hier nogmaals hoe verschrikkelijk emotieloos en persgeil de politici zijn en weer hand in hand met de sensatiepers munt uit de ellende van anderen slaan, hoe is het in godsnaam mogelijk dat de nabestaanden van de slachtoffers dat niet beseffen.

Geen enkele bevoegdheid.
Minister Lieten trekt de laatste tijd niet aflatend de kar van de Raad voor de Journalistiek -RvdJ-, een vzw die geen enkel wettelijk kader heeft, niet onafhankelijk is en door de politiek en de mediabonzen wordt betaald.  De RvdJ is opgericht in de schoot van de beroepsjournalistenvereniging VVJ AVBB die óók door de politiek wordt betaald. Minister Lieten koopt de media met Vlaams belastinggeld en stelt daarbij condito sine qua non aanvaarding van de gedragscode opgelegd door de RvdJ, dat is verlicht despotisme en ondemocratisch. Het is totaal ongepast dat zij de media, hetzij rechtstreeks, hetzij via de RvdJ, de les wil spellen. De corrupte SP.a is de laatste partij die pers de les mag spellen.


Filip Voets ex Brt journalist en ombudsman van de RvdJ die de scepter over "iedere" journalist, blogger, etc. wil zwaaien, Voets vindt duidelijk steun bij minister Lieten.

Rechtszaak.
Morsum Magnificat voert een rechtszaak ten gronde tegen de RvdJ, wij willen niet beoordeeld worden door een Raad die niet onafhankelijk is en beter een Raad met de Elastiek kan genoemd worden. Op zichzelf heeft  Morsum Magnificat geen probleem met een gedragscode, alhoewel. Er is een grondwet, een strafwetboek en er zijn de rechtbanken, ook de regels van enkele artikels in het EVRM zijn duidelijk. Wij hebben in dit land al  een minister van binnenlandse zaken die journalisten accrediteert en op de koop toe een pseudo rechtbank voor journalisten die door de politiek wordt gefinancierd, ook een Van Thillo en Roularta hebben een vinger in de pap, de persvrijheid wordt hier wel degelijk aan banden gelegd. Dit jaar zal er in de rechtszaak ten gronde van Morsum Magnificat tegen de RvdJ duidelijkheid komen. 

Hoe groot is Van Thillo 


Christian Van Thillo de Belgische Rupert Murdoch veroordeeld voor sexadvertenties in Het Laatste Nieuws maar gaat er vrolijk mee door .. Gigantisch buitengoed van 750 hectaren in Kapellen ... medesponsor van de RvdJ .... 

Correctionele rechtbank onbevoegd in perszaken.
In de klachten tegen Morsum Magnificat met burgerlijke partijstelling van Rita W., Patrick B., het OCMW van Begijnendijk en Lisette Verbeeck, heeft de Correctionele Rechtbank te Leuven twee keer, idem dito het Hof van Beroep te Brussel, zich onbevoegd verklaard.  Nogal wiedes, artikel 150 van de Grondwet is duidelijk. Of er in de zaak van het OCMW Begijnendijk, die op kosten van de Begijnendijkse belastingbetaler in haar boosheid blijft volharden, Cassatieberoep wordt aangetekend moeten we tot 23 maart afwachten. In de zaak van het OCMW van Begijnendijk, dat zich bij de RvdJ beklaagde en daar wellicht wegens politieke manipulatie gelijk kreeg, heeft de Voorzitter van de 15e kamer van het Hof van Beroep te Brussel in haar Arrest niet eens over het "Verdict" van de RvdJ gesproken, nogal wiedes, hier wordt aangetoond wie de rechters zijn en dat is in ieder geval niét de RvdJ met haar evenmin onafhankelijke Ombudsman Filip Voets, een gewezen journalist van de Vrt én logebroeder.  Het is niet Filip Voets die, samen met o.a. Marc Vandelooverbosch & C°, beslist wat onafhankelijke journalisten wel of niet mogen schrijven.

Artikel n° : 03/12/4.550
Geplaatst : 8:08 16/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 17 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.