Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938129





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiek zou geschokt zijn door ongeval met autobus in Zwitserland.
15 maart 2012
Minister Vandeurzen en N-VA betuigen hun medeleven, Vlaams Parlement schrapt vragenuurtje.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.625.300
Brussel / Lanaken 24 maart 2012

Iedereen is geschokt en aangeslagen door de gebeurtenissen van gisterenavond in Zwitserland waar een bus met lagere schoolkinderen, terugkerend van skiklassen, betrokken was bij een rampzalig ongeval. 28 inzittenden, waaronder 22 kinderen met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar, overleefden de ramp niet.

Vlaams Parlement.
Op vraag van een aantal fractieleiders besliste de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans, om de actuele vragen
vandaag van de agenda te schrappen.  "Het vreselijke nieuws in verband met het busongeval in Zwitserland staat ons niet toe om vanmiddag op een gepaste manier over te gaan tot de normale orde van de dag”, aldus de voorzitter. Bij de aanvang van de zitting om 14.00u. werd een minuut stilte en een moment van bezinning gehouden waarna de regering een rouwbetoon uitsprak.

Welzijnsminister Vandeurzen.
Minister Vandeurzen is geschokt en bedroefd en leeft mee met alle betrokkenen, zowel met de kinderen als met hun familie en
hun begeleiders. Zijn grote waardering gaat uit naar de vele hulp- en dienstverleners die instaan voor de opvang en begeleiding van de slachtoffers. De minister had deze voormiddag contact met de Diensten voor Slachtofferhulp die klaarstaan voor de opvang van de kinderen, hun begeleiders, ouders, familieleden, vrienden en de school. 

N-VA.
Ook N-VA voorzitter Bart De Wever deed een persnota uitgaan omtrent het ongeval. Als vader van 4 jonge kinderen is hij diep
getroffen door het gebeuren en kan hij zich inleven in hetgeen de ouders moeten doormaken mede door de onzekerheid. Hij betuigt namens alle leden en mandatarissen van de N-VA zin diepste medeleven en steun.

Minister Lieten.
Met een persbericht van vandaag 14 maart om half vijf, roept minister van Media Lieten de pers op om in verband met het
ongeval in Zwitserland, de nodige sereniteit aan de dag te leggen. De minister weet maar al te goed dat de media munt slaat uit zo'n ramp, de minister moet zich niet bemoeien met wat de pers mag en niet mag, dat is de taak van justitie. Het is de persgeilheid van het publiek zelf die de sensatiepers alle kansen geeft. Wie we vandaag vooral weer in de pers hebben gezien zijn de politici, klassieke pers en politiek wassen mekaar de hand, dat is vandaag tijdens de officiële aanstelling van Martijn Bal als Directeur van MIX weer duidelijk geworden.

Emoties.
Na het overlijden van Marie Roos Morel hebben we één politicus gezien die duidelijk last had van emoties en dat was Bart De Wever. Voor zover mij bekend heb ik dat nog van geen ander politicus gezien, politici kennen alleen macht en geld en eigen belang eerst.

Bron : Diverse
Bewerking : EVER

Artikel n° : 03/12/4.545
Geplaatst : 23:48 14/03/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel 

Laatste update ( 15 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.