Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938261





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Extra budget voor asiel- en migrantenbeleid.
12 maart 2012
Sinds 2007 is er een stijging van 75 procent voor opvang asielzoekers.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.623.100
Brussel / Lanaken 12 maart 2012.

Voor de opvang van asielzoekers haalde Maggie De Block 26 miljoen extra budget binnen, dat is wat zij vandaag aankondigde. Sinds 2007 is het budget Sinds 2007 is het budget voor opvang van asielzoekers met maar liefst 75% gestegen: van 218.275.000 tot 371.699.000 euro. N-VA vraagt zich dan ook af wanneer eindelijk bespaard zal worden in plaats van steeds te zoeken naar meer middelen om het nefaste beleid verder te zetten.

Caricole.
Tevens kondigde Maggie De Block aan dat het gesloten centrum Caricole eindelijk eind april geopend gaat worden, iets waar al twee aar op gewacht wordt maar door gebrek aan samenwerking tussen de Regie der gebouwen en DVZ -Dienst Vreemdelingen Zaken- werd dit steeds maar uitgesteld. De communicatie tussen die twee instanties was zo goed dat men er zelfs in geslaagd is om de klinken van de celdeuren aan de verkeerde kant te plaatsen. N-VA Kamerlid Theo Francken vraagt zich af of dit alles een reden is om een gat in de lucht te springen.  Ook de aankondiging van De Bock dat medio 2012 een open terugkeercentrum geopend zal worden voor afgewezen asielzoekers, wordt door Francken in twijfel getrokken, temeer dat dit al maanden wordt aangekondigd, zonder resultaat.

Illegale criminelen.
Tot slot blijft het opmerkelijk dat er geen geld wordt uitgetrokken voor het gesloten centrum voor illegale criminelen zoals al jaren gevraagd door het stadbestuur van Antwerpen -Monica De Coninck incluis-, vakbonden en personeel van de gesloten centra.  Theo Francken: "Waarom laat deze regering opnieuw na, in te zetten op terugkeer van vreemdelingen die het blijkbaar niet zo goed voorhebben met onze maatschappij."

Opvang niet afgebouwd.
In tegenstelling tot de ons omringende landen, opteert België voor de zoveelste keer voor een toename van de opvangcapaciteit, getuige hiervan de explosie van het opvangbudget. Sarah Smeyers zegt daarover : "Er worden nog maar eens extra miljoenen gepompt in ons asielbeleid, terwijl Nederland net asielcentra sluit. Zolang de federale regering niet de moed heeft om te kiezen voor een strengere migratiewetgeving blijft het dweilen met de kraan open. Ik herhaal mijn oproep om enkel eerste aanvragers opvang te geven en een verbod in te voeren om een asielprocedure te cumuleren met een procedure van medische regularisatie. Alleen dan zal de druk op de opvangcentra afnemen en kan er bespaard worden."

Open tot 31 december 2012?
In haar persmededeling van vandaag stelt staatssecretaris De Block dat de 2.800 plaatsen in de transitcentra open blijven tot 31 december 2012 wat volgens Sarah Smeyers zou betekenen dat men in volle winterperiode opvangplaatsen gaat sluiten. Voor Smeyers  totaal ongeloofwaardig, het zal in die periode enkel makkelijk zijn om nogmaals misbruik te maken van het medeleven van de burger om deze transitcentra finaal toch langer open te houden.

Bron : N-VA.
Bewerking : jvds.
 
Artikel n° : 3/12/4.538
Geplaatst : 20:20 12/03/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel  


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.