Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938404





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ingrid Lieten moet journalistenverenigingen die ze steunt beter laten screenen_Update1
05 maart 2012
Kunnen journalisten met een politiek mandaat,via,via wel gesubsidieerd worden?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.613.100
Lint / Herentals / Lanaken 5 maart 2012.

--- Update 1 10:16 3/05/2012
Trends bevestigt wat Morsum Magnificat al eerder bracht.
Telenet beoogde in haar financieel plan van toen, van hun abonnees jaarlijks ongeveer 68 euro te ontvangen, vandaag zitten ze zowat aan de helft van dat bedrag, gestadig gaan ze met de hulp van de politiek verder. Positief is, dat ze afstappen van hun verouderd kabelnet die ze bij de overname veel te duur betaalden.
http://trends.knack.be/economie/nieuws/bedrijven/telenet-komt-toch-nog-met-digitale-ethertelevisie/article-4000089522388.htm
--- einde update 1

Mediaminister Lieten koopt de media, daarover is al heel wat kritiek geschreven, enkele ervan zijn te zien op de website van de vojv -Vlaamse Onafhankelijke Journalisten Vereniging-. http://www.vojv.be/vojv/  waar Ingrid Lieten nota bene in een artikel in De Standaard door de mangel wordt gehaald.


Vlaamse Journalisten Vereniging broeinest van politiek actieve journalisten

Journalist en politicus.
Het feit dat de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw  - waar op het ogenblik van de toekenning van de subsidie een Vlaams Belang politicus in het bestuur zetelde en de secretaris van de erkenningscommissie een N-VA bestuurslid -, is wellicht wegens een duwtje in de rug van een kabinetsmedewerkster van de minister, een ex leerlinge van de huidige voorzitter van de VJV vzw,  toch voor negenduizend euro gesubsidieerd wordt is onbegrijpelijk. Als De Standaard kankert over het miljoen euro die Lieten in de Academie van de media stopt, mag Morsum Magnificat de financiële steun aan de VJV vzw ook aan de kaak stellen.
Minister Lieten koppelt het toekennen van subsidie aan het onderschrijven van de deontologische code, opgesteld en uitgevoerd door een clubje dat niet bij wet is opgericht en óók deels door de politiek wordt betaald. Dat journalisten actief politicus zijn, is blijkbaar voor Lieten geen hindernis om subsidies te ontvangen.

Artikel n° : 4520
Geplaatst : 20:55 5/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.