Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938408





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD Top en afdelingen niet op dezelfde verruimingsgolflengte .
04 maart 2012
Afdeling LDD Merelbeke mag niet deelname aan verruimingslijst Vlaams Belang.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.611.000
Merelbeke / Lanaken 4 maart 2012

Er zouden vanuit de plaatselijke afdeling LDD in Merelbeke tekenen zijn dat de Merelbeekse LDD bij de volgende verkiezingen zou deelnemen aan de verruimingslijst van het Vlaams Belang. Meteen springt de "grote" pers op het item, De Morgen, De Standaard, de Vrt, kortom de klassieke linkse en ultralinkse pers ziet het weer zitten om daarover te koppen.

LDD Duidelijk verdeeld.
In haar persbericht van vandaag laat LDD het volgende weten :

LDD: Geen structurele samenwerking met Vlaams Belang.
De deelname van de lokale LDD- afdeling Merelbeke aan een verruimingslijst van Vlaams Belang gebeurde zonder goedkeuring van het nationale LDD- partijbestuur. Hoewel de zaak ten gronde zal worden besproken in het LDD- partijbestuur van 13 maart, is van LDD- deelname aan een VB- verruimingslijst geen sprake omwille van de door het nationale partijbestuur eerder goedgekeurde principes inzake gemeentelijke lijst- en kartelvorming.

De deelname van de voorzitter van de lokale LDD- afdeling Merelbeke -Oost-Vlaanderen- aan een verruimingslijst van Vlaams Belang gebeurde zonder de vereiste goedkeuring van het nationale en provinciale LDD- partijbestuur.

Jean- Marie Dedecker, voorzitter LDD:
Hoewel de zaak ten gronde zal worden besproken op het nationale partijbestuur van 13 maart, is de beslissing van de lokale LDD- afdeling in Merelbeke niet conform de eerdere beslissingen van het nationale partijbestuur inzake gemeentelijke lijst- en kartelvorming. Aan de voorzitter van de LDD- afdeling Merelbeke is dan ook gevraagd om andere mogelijkheden te bekijken. Sowieso kan er van deelname van LDD aan een VB- verruimingslijst geen sprake zijn.” LDD is een constructieve oppositiepartij die eigen innovatieve oplossingen voorstelt voor de problemen van onze samenleving (bvb. de vlaktaks), maar ook andere partijen het licht in de ogen gunt.

Lode Vereeck, LDD- fractievoorzitter:
Alle goede voorstellen kunnen op onze steun rekenen, ook die van andere partijen. Voor LDD telt enkel de doeltreffendheid van de voorgestelde maatregel, niet de auteur. Als het VB bepaalde goede voorstellen doet, dan kunnen die op onze goedkeuring rekenen. LDD houdt wat dat betreft dan ook geen rekening met het cordon sanitaire. Maar LDD kan haar constructieve politieke rol enkel spelen omdat ze zelf niet in het cordon zit. Daarom en mede door de ideologische verschillen tussen het libertaire LDD en het nationalistische VB is een structurele samenwerking uitgesloten. In die optiek staat de beslissing van de lokale LDD- afdeling in Merelbeke haaks op de strategische keuzes van het nationale partijbestuur.”

NVDR :
D.D.D.
Morsum Magnificat herhaalt het nogmaals dat Vlaanderen de dupe is van het feit, dat De Winter, De Wever en de Dedecker -de 3 D's- en de politiek in het algemeen niet door dezelfde politieke deur kunnen. Fotza Flandria is hun natte droom, maar ondertussen wordt Vlaanderen door Wallonië financieel misbruikt, dat blijft van een premier die destijds genoemd is in seks met minderjarigen http://www.adhdfraude.net/pdf/NB474.pdf  dan ook in de lijn van misbruik. In Vlaanderen doen politici niets anders dan mekaar onderling met intriges en erger de das om doen, ze zouden zich beter inlaten met het échte werk en de problemen oplossen in plaats van er te maken.
  
Artikel n° : 03/12/4.516
Geplaatst : 16:11 4/03/2012

Bezoekers website Morsum ® Magnificat
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.