Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938408





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Houthalen-Helchteren : Brandweervoorpost Genk in gebruik genomen.
02 maart 2012
Deel arsenaal en manschappen verhuizen naar Houthalen-Helchteren

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.609.500
Genk / Houthalen-Helchteren / Lanaken 2 maart 2012

MM_200_01_BRW_Genk.

NVDR.
We zien dat de installatie van de buitenbeveiliging tegen directe blikseminslag van de gloednieuwe brandweerkazerne van Genk op bepaalde items, die we zó vanaf de binnenkoer zien, niet voldoen aan de norm NBN-C18-100 of de IEC 62304. We zouden van professionals, zéker in Genk die hun "kunst en kunde" overal uitbazuinen, beter verwachten, zéker van een commandant die tenslotte een burgerlijk ingenieur is. We hadden het er in ons online artikel van 18 september 2011 al over.
Het gaat hier wel degelijk over een gevaarlijke non conformiteit waardoor er overslag kan zijn naar de elektrische installatie. Het gaat in concreto over de halogeen lampen die de binnenkoer verlichten en zich binnen de één meter van de daalleidingen van de bliksemafleider bevinden en niet op een elektrisch geleidende manier daarmee verbonden zijn, zich de facto op een ander potentiaal kunnen bevinden.

Onzin.
Sommige loopjongens bij de brandweer van Genk vinden dat wij onzin schrijven, laat ze maar eens de hand in eigen boezem steken en in hun omgeving kijken, daarmee zullen ze al genoeg werk hebben. Het overslaan van een ontlading van een bliksem op elektrische leidingen is vaak oorzaak van brand, dat is zeker geen onzin.

A.S.T.R.I.D.nv radiocommunicatie.
Uit een kort gesprek met commandant Aerts van de BRW Genk, moet blijken dat men de brief van de minister van 8 augustus 2011 selectief aan de praktijk toetst. Het komt er op neer dat Genk, in tegenstelling tot de instructies van de Civiele Veiligheid én het Ministerie van Binnenlandse Zaken, soms nog steeds adressen en aard van interventie via hun pagers doorgeeft en ook even selectief met de informatie naar journalisten omgaat-sic-. Commandant Aerts beweert dat er vanuit de BRW van Genk geen lekken naar journalisten zijn, natuurlijk geloven wij dat niet. Zoals reeds aan journalist Nelis van het Belang persoonlijk gezegd zal Morsum Magnificat, wanneer zij er kennis van krijgt dat individuelen binnen de BRW van Genk naar hem lekken, zéker passend reageren.

Artikel n° : 03/12/4513
Geplaatst : 18:48 2/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 
 

Laatste update ( 02 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.