Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926412





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Onafhankelijke Journalisten Vereniging in wording_Update1
29 februari 2012
Signaal voor politici en mediabonzen die de onafhankelijke journalistiek ondermijnen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.607.000
Lanaken 29 februari 2012.

--- Update 1 8:36 1/03/2012
E-mail berichten komen wel terecht.
Wie een e-mail stuurt zal deze, gezien de "reverse DNS" functionaliteit pas na 48 uur nadat de site actief wordt, bij alle providers zijn gekend. Men laat ons weten, dat de e-mails wel degelijk terecht komen en u een reactie mag verwachten. De komende dagen er op de website http://www.vojv.be meer details over de vojv worden bekend gemaakt.
--- einde update 1 

Sinds minister van Media, Ingrid Lieten, er een gewoonte van maakt om alle journalisten, mede subsidies, aan de "beoordeling" van de RvdJ te onderwerpen, groeit er verzet. Dat er een gedragscode in het leven wordt geroepen, is op zich geen probleem, er is echter wel een probleem wanneer een "niet bij wet opgericht clubje" anderen openlijk met naam en toenaam gaat beoordelen.

Vereniging van de Raad voor de
Journalistiek vzw -RvdJ- is niet onafhankelijk.
De RvdJ is opgericht in de schoot van de ABVV / VVJ, zijnde de vereniging van beroepsjournalisten die door de mediabonzen én de politiek worden betaald. Sommige leden van de RvdJ zijn ex journalisten, de rest
vertegenwoordigers -en ook journalisten- van uitgevers die de kassa van diezelfde RvdJ spijzen. Het komt hier op neer dat journalisten die in dienst zijn van uitgevers, "beslissen" over het werk van andere journalisten die zich onafhankelijk opstellen. Het erkennen van het beoordelingsrecht van de RvdJ is iets heel anders dan het accepteren van de deontologische code. Dat laatste kan voor geen enkele zichzelf respecterende journalist een probleem zijn, wat wél een probleem is, is dat enkele niét onafhankelijke personen het werk van anderen beoordelen en zelfs véroordelen.  Het is een vaststaand feit dat de RvdJ niet onafhankelijk is zodat de facto de toepassing van de regeltjes als idem dito dient te worden aanzien.

MM_199_20_VOJV

VOJV In wording.
De nieuwe vereniging groepeert journalisten die dezelfde mening zijn toegedaan en die vereniging, afgekort VOJV is in wording, de vorm is nog niet bepaald. Wie zich wil -aan-melden kan dat via het e-mail adres dat u
op deze link kan vinden http://www.vojv.be de komende dagen zal er meer informatie over de vojv bekend worden gemaakt.

Artikel n° : 4.508
Geplaatst : 20:58 29/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.