Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
A.R.E.I. Minister Verwilghen lost beloften niet in !
21 december 2006
Artikel 276 Gaat toch op 1 januari 2007 toch niet in voege.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 177.350
Betekom / Brussel 21 december 2006

Het stond weer in de gazert " Het Nieuwsblad"

Controleorganismen,
vastgoedsector, Notarissen voor schut.
Morsum Magnificat heeft het in haar nummer 130 al geschreven dat de Minister in de Commissie Bedrijfsleven van 14 november 2006 een hoop "Bladvullend gewauwel" uitkraamde, dat is nu formeel bewezen.

Controleorganismen, vastgoedsector, Notarissen voor schut.
Alhoewel deze redactie de bui in april 2006 al had zien aankomen, bleef men bij de Algemene Directie Energie doofstom, Marie Pierre Fauconnier (Spa) de kersverse baas, wil zelfs met Morsum Magnificat niet spreken !
Het KB van 1 april 2006 dat kortweg zegt dat, wanneer een gebouw van v??r 1981 wordt verkocht, het een keuring van de elektrische installatie moet ondergaan is op sommige punten gewoonweg absurd, bijvoorbeeld als een gebouw verkocht wordt om te slopen, of ge?rfd wordt, etc.

Aanpassen.
De Minister zwichtte voor de druk van de vastgoedsector en de Notarissen en op 14 november 2006 werd Marc VERWILGHEN ge?nterpelleerd in de Commissie Binnenlandse Zaken, maar geen nood, de opmerkingen zouden genoteerd worden en v??r 1 januari in het Staatsblad verschijnen zodat het KB op 1 januari 2007 kan toegepast worden.

Zes maanden uitgesteld.
Dat de Algemene Directie Energie haar job niet naar behoren heeft uitgevoerd zal de Minister VERWILGHEN nu wel heel duidelijk zijn. Op zijn Kabinet is men zelfs gestart om binnen een werkgroep de zaak te onderzoeken, Morsum Magnificat speelde als doorgeefluik van de erkende keuringsorganismen en informeerde de werkgroep omtrent de verzuchtingen van deze groep.
Omdat men nu bij VERWILGHEN ervan overtuigd is dat men, naar voorbeeld van de Directie Energie, niet z?maar een KB in mekaar kan flansen, wil men meer tijd om dit keer goed werk te leveren.




Links : Marc Verwilghen hier op de stand van de Algemene Directie Energie
Rechts : Verwilghen in de commissie bedrijfsleven op 14 november 2006, inzake
 de uitvoering inzake artikel 276, een staaltje bladvullend gewauwel en dat had
Morsum Magnificat toen al goed bekeken.
  


Controleorganismen woest.
Ondertussen heeft het KB van 1.4.2006 op 1.1.2007 wel kracht van wet en hebben de keuringsorganismen al verschillende opdrachten ontvangen, sommigen klanten hebben zelfs al betaald, briest men bij een keuringsorganisme ! 
De wet is er maar kan dus niet worden toegepast.

Kabinet Verwilghen.
Op het Kabinet van Minister Verwilghen zou een ?mea culpa? moeten klinken, zij bevelen toch de Algemene Directie Energie, het is trouwens Minister VERWILGHEN zelf die Marie-Pierre Fauconnier in het zadel heeft gezet en dat breekt de Minister al zeer vlug,  zuur op.
Hoe men ?ter elfder ure?  gaat verhinderen dat op 1 januari 2007 elektrische installaties van gebouwen die gesloopt worden dienen gekeurd te worden weet men vandaag op het Kabinet VERWILGHEN n?g niet.

Wordt vervolgd

Laatste update ( 22 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.