Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926413





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Successierechtenfraude : Registratie en Domeinen start geen onderzoek.
28 februari 2012
Schriftelijke melding aan kantoor Maasmechelen blijkt dode letter.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.605.600
Maasmechelen / Lanaken 28 februari 2012

De -p-Overheid is ingesteld om de weerloze kleintjes in de maatschappij maar al te vaak tot op het bot te controleren en tot vervelens toe te ambeteren, en erger.Wie genoeg fraudeert en daardoor genoeg kapitaal heeft vergaard, goede contacten en de gepaste vrienden en kennissen heeft, ontspringt meestal de dans. Onlangs werd bij onze vriendjes aan de Reyerslaan door Kathleen Cools  -Ter zake- gezegd dat 85 procent van de Belgen fraudeert hetgeen dus ook wil zeggen dat rechters dat ook doen, in één geval heeft Morsum Magnificat daarvan niet één, maar meerdere bewijzen.

Zwarte geldkoffertjes.
Eens waren het drie ongehuwde broers, die jaren samenwoonden in het ouderlijk huis dat eigendom was van een familielid die dat huis onder bepaalde voorwaarden, maar tot groot ongenoegen van sommige familieleden, voor een prikje van de -toen- nog levende moeder had afgeluisd. Wil nu dat een van de drie broers in 2008 naar de eeuwige jachtvelden vertrekt, de tweede kort daarop dement wordt en de derde nooit lichamelijk noch geestelijk, in staat is geweest om alleen te wonen en dus net als zijn dementerende broer, naar een instelling moet verhuizen waarna het huis leeg komt te staan. De drie jongmannen hadden blijkbaar wel een goed inkomen en dienden geen huur te betalen. Aan het huis werd ook in geen tientallen jaren enig onderhoud gedaan. Zoals dat vroeger en ook nu nog gebeurt, wordt spaargeld in een zwarte kous bewaard, in casu was het geen kous, maar twee zwarte metalen koffertjes.

Geen successierechten betaald.
De twee zwarte geldkoffertjes werden, nadat het pand leeg was, door de eigenaar samen met andere familieleden gevonden, het bedrag werd door de vinders verdeeld, maar één ervan viel uit de boot, maar durft omwille van het feit dat er een rechter in het spel is, uit schrik voor represailles, geen aangifte doen. De vraag is : werden er dan op dat bedrag van 1,4 mio Bef, geen successierechten betaald? Nee, zegt onze bron / getuige. Morsum Magnificat informeert telefonisch bij het kantoor Registratie en Domeinen te Maasmechelen, maar de ontvanger H. heeft het op dat moment te druk en vraagt na de kerstperiode opnieuw contact te nemen. Op 13 januari 2012 begeven wij ons naar Maasmechelen en zetten de zaak persoonlijk aan de ontvanger uiteen. Niettegenstaande we dat niet hadden verwacht, wordt ons toch duidelijk gemaakt dat er inderdaad, wat die familie / persoon betreft, voor het "gevonden" bedrag, geen successierechten werden betaald, op een akte bepaalde gegevens zelfs niet te zien waren.

Schriftelijk melden
De ontvanger geeft de indruk iets te willen ondernemen, maar het moet schriftelijk gemeld worden, wat al op 16 januari 2012 gebeurt en, zoals verwacht, laat de -p-Overheid niets meer van zich horen. Wanneer we op 13 februari 2012 informeren, vernemen wij van de ontvanger dat er met de inspecteur overleg is geweest en er beslist is om vanuit de Registratie en Domeinen niets te ondernemen, er zou onvoldoende bewijslast zijn, volgens de ontvanger moet er "gerechtelijk gegaan" worden! Wie dat moet doen, werd niet gezegd!

Onze -p-Overheid.
We hebben er hier nogmaals een staaltje van hoe de mank lopende overheid werkt. Eerst vragen ze om schriftelijke bevestiging, waarvan ze uiteraard niet hadden verwacht dat het effectief en snel zou gebeuren en als dat wel gebeurt, schudden ze de verantwoordelijkheid van zich af en verwijzen naar het gerecht, terwijl zij justitie zouden moeten inschakelen, zo staat het in art. 29 van het WSv. Dit is onze -P-overheid ten voeten uit.

Bronnen beschermen?
Onze bron werd van de situatie op de hoogte gebracht en er is ook gezegd dat er een brief naar justitie zal vertrekken, niet naar Hasselt of Tongeren maar naar de hoogste gerechtelijke instantie te Brussel, er is inderdaad een rechter betrokken partij. Dat wij in casu, bij een eventueel onderzoek, onze bron zouden moeten vrijgeven is best mogelijk, we hebben dat ook aan de betrokken persoon gemeld. Rechters die sjoemelen moeten zéker ontmaskerd worden.   

Artikel n° : 4.504
Geplaatst : 14:23 28/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.