Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926414





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Vennootschap Mo-Thor opgericht.
24 februari 2012
Ontwikkeling voormalig mijnterrein Waterschei betreedt volgende fase.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.601.200
Genk / Lanaken 24 februari 2012.

Met de oprichting van de Vennootschap Mo-Thor is de ontwikkeling van de voormalige mijnterreinen van Waterschei in een volgende fase beland. Het zijn LRM, Stad Genk via haar Autonoom Gemeentebedrijf en de tijdelijke handelsvereniging DMI Vastgoed, Van Roey Vastgoed en Vanhout Projects die de vennootschap oprichtten. Bedoeling is dat Mo-Thor gaat investeren in de ontwikkeling van een eerste cluster bedrijfsgebouwen op het Thor Park. Nu de oprichting van Mo-Thor een feit is, starten de partners de procedure voor het aanstellen van een ontwerper voor de gebouwen daarmee inspelend op de vraag die er is naar vestigingslocaties voor bedrijven op het Thor Park.

Thor Park.
In 2006 kocht de stad Genk het voormalige mijnterrein van Waterschei van LRM met de bedoeling om dit, in samenwerking met LRM en kennisinstellingen, te ontwikkelen tot een tot een hoogwaardig bedrijvenpark met wetenschapspark onder de naam Thor Park. De aankoop en ontwikkeling van het terrein kaderen in de economische beleidsstrategie van de stad Genk die erop gericht is het economisch weefsel van de stad te laten doorgroeien van een industriële maakeconomie naar een innovatieve maakeconomie en kenniseconomie wat moet zorgen voor duurzame werkgelegenheid. Het Thor Park wordt verdeeld in drie deelgebieden : Het wetenschapspark, het hoogwaardig bedrijvenpark en het hoofdgebouw van de voormalige mijnsite.

Het wetenschapspark.
Reeds eerder werd voor de ontwikkeling van het wetenschapspark een beheerscomité gericht waarin de stad Genk, LRM, de universitaire associaties KULeuven/KHLim en UHasselt/Xios-PHL en POM Limburg participeren. Vanuit dit beheerscomité werd de holding Thor Wetenschapspark opgericht, die op haar beurt twee dochtervennootschappen oprichtte, met name de NV Incubator en de NV EnergyVille. Deze dochtervennootschappen zullen respectievelijk instaan voor de ontwikkeling van een gebouw voor de incubator en voor EnergyVille. De plannen hiervoor zijn in volle ontwikkeling.
 
Het bedrijvenpark.
Op het bedrijvenpark kunnen bedrijven zich vestigen in bedrijvengebouwen, maar ook, wanneer het om grote bedrijven gaat die op zich een groot bouwvolume vragen, kunnen die zich op individuele percelen vestigen. Voor de ontwikkeling van een eerste cluster van bedrijfsgebouwen lanceerden de stad Genk en LRM een oproep tot het aantrekken van een private partner die zich aanbood in de vorm van de tijdelijke handelsvereniging DMI Vastgoed, Van Roey Vastgoed en Vanhout Projects. De partners besloten om over te gaan tot de oprichting van een vennootschap waarin de stad Genk de grondaandelen inbrengt , en LRM en de private partners de financiële middelen. Door dit partnerschap wordt een optimale combinatie van expertise en belangenbewaking inzake vastgoedontwikkeling voor bedrijven nagestreefd maar ook de ontwikkeling van duurzame bedrijventerrein, acquisitie en beschikbaarheid van ondernemingskapitaal. De projectontwikkeling voorziet in zowel koop- als huurmogelijkheden voor bedrijven.

Omgevingskwaliteit.
Het Thor Park wordt ontwikkeld met een, zowel voor de ondernemers als voor de werknemers die er werken, bijzondere omgevingskwaliteit.  Deze is terug te vinden in enerzijds de architectuur van de gebouwen, de groenaanleg van de site, het open karakter van het bedrijventerrein ten aanzien van de omgeving en anderzijds in de invoering van parkmanagement en in de ontwikkeling van het hoofdgebouw van de voormalige mijn. In het hoofdgebouw komen gemeenschappelijke facilitaire functies zoals catering, vergaderzalen, kinderopvang, fitness….
       
Meerwaarde.
De samenwerking met de universitaire associaties leidt dan weer tot een belangrijke meerwaarde op gebied van toegang tot een brede technologieportfolio voor de bedrijven. De samenwerking met LRM biedt toegang tot ondernemingskapitaal.

Bron : Stad Genk
Bewerking : jvds

NVDR.
Wanneer vallen de -milieu-lijken uit de kast?
Wellicht zal de droom van Wim Dries -CD&V- om ooit op zijn vliegend tapijt over zijn gebied te vliegen werkelijkheid worden, de burgemeester heeft op een voorstelling van de "Gestelde lichamen" zelf gezegd dat hij mag dromen, maar zijn dromen zijn waarschijnlijk chronisch. Ooit werden op 28 juni 2001 akten onderschreven tussen enerzijds de nv Mijnen en anderzijds stad Genk over de aankoop van de vervuilde mijnterreinen van Winterslag waar de problemen met de vervuiling van de ondergrond de kopers van woningen en appartementen rond C-Mine in 2007 parten speelden.

Kopers de dupe.
Rond de mijn te Waterschei werden ondermeer kopers van panden aan de André Dumontlaan gedupeerd, de eigenaars mochten na aankoop vaststellen dat zij de grond die ze eerder te goedertrouw kochten, voor vijftigduizend euro dienden te laten saneren, verslagen van EcoSys en A+D Milieu nv in ons bezit. Een carrosseriebedrijf in de Flikkelbergstraat kreeg van hetzelfde laken een pak, de vervuilde grond diende gezuiverd op het aangekocht deel, het gedeelte op het openbaar domein, werd ongemoeid gelaten.  Hoeveel de gronden rond de mijn in Waterschei vervuild is waar straks wellicht de kopers ook zullen opdraaien voor de sanering ervan, zal nog moeten blijken. Genk is dus hier één en al farce, een kat in een zak, het bestuur is onbetrouwbaar. 

PROGenk en PVDA+
In feite is dat een zorg voor de Genkse "Groene" oppositie en de dokters van "hun" volk waarbij "eigen politiek belang eerst" hoog in het vaandel staat. Kristien Kempeneers toont op de gemeenteraad te Genk wel haar door een bezoek aan Kolderbos, vervuilde laarsjes, maar tegen de situatie die in Kolderbos niet aflatend uit de hand loopt, heeft Kristien nog niets kunnen ondernemen.


De flyer van PROGenk draagt geen verantwoordelijke uitgever -art.299 Sw-

PROGenk strafbaar.
Tijdens de gemeenteraad verdeelt Yves Grouwels kwistig glosso vlugschriften over de vervuiling van Genk-Zuid, maar de verantwoordelijke uitgever ontbreekt! Grouwels en zijn ultra linkse geestesgenoot en beiden dokter van "hun" volk, leggen met de regelmaat van een klok het Genkse bestuur onder vuur met allerlei milieunormen, maar de verantwoordelijke uitgever is op de flyer niet aangegeven en dat is óók een wettelijke verplichting  -art. 299 strafwetboek-.  

Artikel n° : 4.499
Geplaatst : 14:10 24/02/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.