Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ondeskundigheid van de brandweer inzake radioactiviteit.
21 december 2006
Drie schrijnende voorbeelden waarbij veel vragen dienen gesteld, vooral te Kortessem
Betekom 21 december 2006
Morsum Magnificat geeft hieronder in een paar concrete voorbeelden aan, hoe triestig het gesteld is met de kennis inzake radioactiviteit van de brandweer....

Ondeskundigheid van de brandweer inzake radioactiviteit.
Ondertussen hebben we 3 schrijnende voorbeelden ;

Te Herentals .....
..... was het Luitenant Sus A. de betweter van dienst die formeel was dat de radioactieve opvanger die op de droogtoren stond, niet radioactief was, hij zou dat gemeten hebben, het was allemaal dikke flauwekul sneerde Sus naar Morsum Magnificat.
Op 25 mei 2005 werd de 36m hoge brandweerladder ingezet om opnieuw een meting te doen. Luitenant SUS was niet te bespeuren, misschien omdat er toch 8 ? 10  ?Sv/h (Am- 241) gemeten werd ??

Te Turnhout .....
........ vragen we aan Chef brandweerman BROECKX (20.12.2006) hoe men daar op een geval als te Kortessem zou reageren, die brandweerman zegt ; ? Er is in de Provincie Antwerpen een ploeg van mensen ?AGS-ers, Adviseur Gevaarlijke Stoffen noemen ze die en die zullen binnenkort daarvoor meetapparatuur krijgen, dat is nog lopende. Maar concreet zouden wij hier beroep doen op het SCK dat hier vlakbij zit en waarop wij altijd beroep kunnen doen om met een meetwagen ter plaatse te komen ?

Enkele vragen / antwoorden;

Morsum Magnificat
:
Is het niet het F.A.N.C. dat moet komen ?
Chef Broeckx :
Ja, maar goed, het FANC wordt eveneens verwittigd h?, maar als ge de specialisten in uw achtertuin hebt zitten, waarom zou men dan wachten tot deze van Brussel er zijn ?
Morsum Magnificat :
Er is wel een bepaalde procedure die moet gevolgd worden ?.. toen schakelde de dienstchef van Turnhout meteen weer over op het andere onderwerp, de schade aan de brandmond in de Rerum Novarumlaan.

Kempense Antenne van het F.A.N.C.
Dat het Agentschap Nucleaire Controle over een afdeling in Dessel beschikt (Kempense Antenne) weet de Turnhoutse brandweerchef blijkbaar niet, een groot gat in zijn brandweer cultuur !

Te Beringen.
Toen het radioactief kompas in het containerpark te Beringen werd ontdekt en ook daar de schroothandel de lading wegens ?radioactief alarm? terugstuurde, kon de brandweer te Beringen niets doen wegens het ontbreken van de nodige meetapparatuur, maar de collega?s van Heusden Zolder sprongen bij, maar ook hun apparatuur bleek onvoldoende gevoelig.
Toen deed Beringen beroep op de collega?s van LEOPOLDSBURG, nogal wiedes, want daar vinden ze vrijwilliger ROBERT WALTHERY die professioneel verbonden is aan BELGOPROCESS ??..
Omdat de Burgemeester van Beringen de kostprijs voor vervoer en conditionering ?afzetterij? vindt, er geen eerlijke concurrentie is, slaat de Brandweer van Beringen de radioactieve bron maar op in een ?Locker? die daar maanden later nog altijd staat.
ROBERT WALTHERY van BELGOPROCESS is dus op de hoogte van de illegale stockering van een radioactieve bron RADIUM-226 in een lokaal van de brandweer !!

Meer in Morsum Magnificat 134

Laatste update ( 22 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.