Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926415





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brugge herdenkt op 4 maart de ramp met de Herald of Free Enterprise.
24 februari 2012
Grasmat Jan Breydel stadion ligt er slecht bij.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.601.000
Brugge / Lanaken 24 februari 2012.

  Van onze correspondent in Brugge, Filip Somers.

6 maart 1987 was een zwarte dag voor de haven van Zeebrugge.
Ondanks het snelle, efficiënt optreden van de Belgische hulpdiensten, vrijwilligers, bemanningsleden lieten 193 mensen het leven toen de Herald of Free Enterprise zonk in de havengeul.

Herdenking .
Zondag 4 maart 2012 wordt door de stad Brugge en het feestcomité Zeebrugge een herdenkingsplechtigheid georganiseerd voor de slachtoffers van de ramp waarvoor alle instanties die betrokken waren bij de reddingsactie uitgenodigd zijn om de plechtigheid bij te wonen. De herdenking begint met een misviering om 9u30 in de Sint-Donaaskerk gevolgd door een korte plechtigheid aan de gedenksteen voor de slachtoffers van de Herald of Free Enterprise.  In de rozentuin rechtover de Sint-Donaaskerk worden door verschillende instantie bloemenkransen neergelegd. De herdenking wordt om 11 uur afgesloten met een receptie in het gemeenschapshuis op het Marktplein 12 te Zeebrugge.

De grasmat van het
Jan Breydel stadion ligt er slecht bij.
De bezettingsgraad is volgens schepen Demon met twee eersteklas ploegen -Club en Cercle- te hoog. Het terrein wordt dubbel bespeeld en vaak zit er dan nog weinig tijd tussen de twee wedstrijden, zodat het gras moeilijk kan herstellen. De voorbije maanden vonden er wedstrijden plaats in bijzonder slechte weersomstandigheden, er moet evenwel snel ingegrepen worden om zo de kwaliteit ten goede te komen. Een tijdje geleden was er tussen schepen Demon overleg met Club en Cercle, toen werd overeengekomen dat de groendienst zal blijven instaan voor het onderhoud van het grasveld.

Nieuwe grasmat.
Met de bedoeling om tegen de play-offs het hoofdveld van het Jan Breydel stadion in orde te brengen, stelde Club afgelopen week voor om zelf, op eigen kosten, een nieuwe grasmat aan te leggen. De groendienst is op dit moment aan het onderzoeken of alle documenten in orde zijn, pas dan kan er een dossier aan het College van Burgemeester en Schepen worden voorgelegd en kan er ook een beslissing genomen worden. De groendienst wil dan ook het veld van een extra onderhoud voorzien. De toestand kan echter maar verbeteren als de temperaturen stijgen zodat er weer grasgroei is.

Bron : Stad Brugge.

Artikel n° : 4.495
Geplaatst : 8:46 24/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER – FSB ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.