Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926415





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgoprocess onveilig? : En hoe geloofwaardig is het FANC?_Update1
22 februari 2012
Hoeveel verantwoordelijkheid draagt de brandweercommandant Leopoldsburg?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.599.000
Dessel / Lanaken 22 februari 2012.

--- Update 1 19:37 22/02/2012
De "Grote" Brandweercommandant komt niet aan de telefoon.
Morsum Magnificat heeft vandaag drie pogingen ondernomen om Robert Walthéry voor een reactie aan de telefoon te krijgen. Heden morgen vraagt het onthaal bij de BRW Leopoldsburg om 's avonds terug te bellen, maar  ook dan krijgen we de commandant niet te pakken, medewerkers hebben verbod gekregen om het GSM nummer door te geven -sic-. Bij Belgoprocess wordt meneer Walthéry ook afgeschermd en daar verwijst men ons naar de woordvoerder en aan die man gaan wij geen vragen stellen, hij zou ons zeker niet kunnen antwoorden.

Brandweer Leopoldsburg negeert
instructies minister Binnenlandse Zaken.

Brandweer Leopoldsburg negeert de instructies van de minister en de Civiele Veiligheid .... 2712 is wel degeljik Leopoldsburg.

BRW Leopoldsburg negeert instructies minister Turtelboom.
Niettegenstaande ook de brandweer van Leopoldsburg geacht wordt om de modaliteiten van de brief van 8 augustus 2011 van minister Turtelboom te volgen, gebeurt dat niet. Het gaat hier over de aanduiding in de XML  files van de adresgegevens van de interventies. De BRW van Leopoldsburg geeft in de file richting CIC aan dat de adresgegevens naar de computer van de BRW en vervolgens naar de pagers wordt gestuurd en dat mag  niet, toch gebeurt dat in Leopoldsburg wel!
--- einde update 1.

--- Wijziging 19:20 22/02/12

Op 16 februari 2012 publiceert het Federaal Agentschap Nucleaire Controle een vaag, 34 bladzijden tellend rapport op haar website -zie link http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/3000/3019.pdf-. Wie dat rapport met énige deskundigheid bekijkt, stelt vast dat het in feite niets zegt en dat er zeer belangrijke informatie niet bekend wordt gemaakt. Zelfs wanneer het rapport over ontbrekende aanduiding van dosistempo spreekt, worden er geen waarden -CPS of Sv/h- opgegeven. Zelfs bij vaststelling van besmetting -Alfa en Bèta- wordt er evenmin een waarde -Bq/cm²- bekend gemaakt.

Heeft het F.A.N.C. zichzelf al verschoond?
Niettegenstaande Belgoprocess een dochteronderneming is van het N.I.R.A.S., wordt er nergens naar verwezen. Wat Morsum Magnificat over het FANC wel weet is, dat ze op 30 december 2003 door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel werden veroordeeld voor de verspreiding van foute informatie. Wat Morsum Magnificat ook weet is, dat het FANC, na een onderzoek, op 17 april 2007 met een meer dan honderd bladzijden tellend verslag, in feite incompetent werd verklaard. Wat Morsum Magnificat óók weet is, dat er vandaag nog altijd diverse illegale radioactieve opvangers te vinden zijn, ondermeer te Hasselt. De vraag die Morsum Magnificat zich stelt is "heeft het FANC nu al bewezen geloofwaardig te zijn"? Volgens ons niet.

Nucleaire inspecteurs.
Vroeger diende het FANC voor zowat alles, maar vooral voor ernstige zaken -kerncentrales- beroep te doen op de specialisten van AVN -Associatie Vinçotte Nucleair-, het FANC zelf had immers op geen enkel front voldoende knowhow in huis. Maar het incompetente FANC en niet op zijn minst de top -J-P Samain- kwam in conflict met AVN die haar werk niet naar behoren kon uitvoeren. Een incidentje in de kerncentrale van Tihange was de spreekwoordelijke druppel waardoor AVN openlijk kritiek uitte op het FANC. Dan is er Simon Coenen die deze morgen bij de vriendjes aan de Reyerslaan, omfloerst mocht komen uitleggen wat er bij Belgoprocess allemaal misloopt, alsof dat nieuws is, iedereen weet dat er bij Belgoprocess van alles misloopt. Diezelfde nucleaire inspecteur werd in februari 2006 betrapt op het verkeerd verpakken van Radium 226 bronnen en het dito interpreteren van dosistempo van een Radium 226 bron. Dezelfde nucleair inspecteur Simon Coenen, werd in juli 2007 betrapt op het niet legaal verpakken en vervoeren van Radium 226. Morsum Magnificat was er toen de oorzaak van dat de politie van Lummen het transport staande hield, dat leest u hier :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=226&Itemid=2.
Hier leest u hoe betrouwbaar de metingen zijn die het FANC -Ir.Simon Coenen- noteert :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3750&Itemid=2

Brandveiligheid.
Als er opmerkingen zijn over de brandveiligheid bij Belgoprocess, komt het ons over dat dit niet de bevoegdheid is van het van het F.A.N.C.. Het is wel frappant dat er bij Belgoprocess een niet onbelangrijke man te vinden is die méér over brandveiligheid zou moeten weten, namelijk Robert Walthéry, supervisor "Ontmanteling en Decontaminatie" en diezelfde Walthéry is ook brandweercommandant te Leopoldsburg! Dat de brandveiligheid bij Belgoprocess onderwerp is van opmerkingen zegt veel, heel veel, over de brandweer en meneer Walthéry. Het FANC werd al in 1994 opgericht en werd pas in 2001 operationeel. Moet het dan 18 jaar duren vooraleer het FANC vaststelt dat de oude troep bij Belgoprocess niet voldoet? Mogen we het FANC nu wél geloven?

Brandweercommandant te
Leopoldsburg "Grote?" man bij Belgoprocess. 


Deel van een e-mail van 13 december 2004 : Robert Walthéry "Supervisor" bij Belgoprocess én brandweercommandant te Leopoldsburg -waar de instructies van de minister inzake ASTRID communicatie óók nog altijd met de voeten worden getreden!

Persdienst.
We probeerden Robert Walthéry bij Belgoprocess daarover vragen te stellen maar bij Belgoprocess moet dat via de persdienst, dat is misschien "hun" gewoonte, maar niet die van ons, zo'n perswoordvoerders zijn er in casu alleen maar om putjes op een beleefde manier dicht te houden. Wij willen ze, desnoods op een onbeleefde manier, open trekken.

Politieke spelletjes.
Het is duidelijk dat de persactiviteiten die op het getouw worden gezet, uit linkse hoek komen, ook Groen mocht bij de "Vriendjes" van de Reyerslaan, zowel op Radio 2 als TV1, weer aan het woord komen en de minister van BZ Milquet wordt gesommeerd om tot actie over te gaan. Daarbij vergeet men wijselijk dat in het verleden ook de Groenen -Vera Dua- ook niet  gepast reageerden. Onder de voogdij van Patrick De Wael -Open Vld- werd het FANC bestuurd door een door Patrick Dewael in het zadel gezette poulain, Tom Vanden Borre en ook toen werd de puinhoop bij het FANC alleen maar groter. De Wael had toen, ten voordele van Tom Vanden Borre, de CVP'er Pierre Reynders aan de deur gezet, maar het ging met het FANC van kwaad naar erger.

BEL-V.
Na het debacle rond AVN, zat het FANC met de handen in het haar, AVN viel uiteen en het FANC rijfde enkele inspecteurs binnen, BEL-V is binnen het FANC een "Black box" waarop het Parlement maar geen vat krijgt. Laat de politiek de affaire FANC en ook het N.I.R.A.S. maar eens fundamenteel oplossen in plaats van spelletjes te spelen. Het is nog maar veertig jaar geleden dat open radioactieve bronnen met afwrijfbare besmetting met Radium 226 in een houten barak op het terrein van Belgoprocess te vinden waren, specialisten noemden het vanwege de Gammastraling -!!!!- de "Blauwe barak". Laten competente en integere externe inspecteurs de permanente stralingen -dosistempo- en besmettingen meten, in kaart brengen en aan de regels toetsen.

Bescherming arbeiders.
Wegens laksheid van het Ministerie van Volksgezondheid en Gezin en de vorige "Arbeidsinspectie" werd mede Directeur Marc Heselmans, de bevoegdheid van WASO overgedragen aan het FANC, een fout van jewelste. WASO moet het gezondheidsaspect van de werknemers in handen nemen. Het FANC moet ook een "parastatale C" worden waarbij de -p- Overheid partner wordt en nog meer interne controle door het parlement mogelijk wordt.  

Artikel n° : 4.492
Geplaatst : 14:10 22/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.