Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926415





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Heers : Veertiger GD zwaar verbrand door gaatje in binnenmuur te boren_Update5
20 februari 2012
Aftakleiding Infrax vertoont diverse inbreuken.

Bezoekers website Morsum Magnificat: 1.598.200
Heers / Lanaken 20 februari 2012.

--- Update 5 15:01 23/02/2012
Pers moet in het kader van het
algemeen belang stinkende potjes open trekken.
Ook de 'grootste' gazet van Limburg bracht vandaag een artikel over het ongeval. Het werd een flauw artikeltje waarin vooral op de sentimentele toer werd gegaan maar dat verder geen enkele kritiek levert op de eigenaar van de doorboorde kabel -DNB Infrax- Dat er een apparaat bestaat dat ingewerkte kabels opspoort is correct maar, indien Infrax bij de aanleg van haar verdeelnet, de regels had gerespecteerd en de kabel had gelegd waar deze volgens het ARAB - AREI en hun eigen technisch reglement -Synergrid-  had moéten liggen, was zo'n toestel niet nodig geweest omdat op de plaats waar Didier Galeasen een gat boorde, nóóit een dergelijke gevaarlijke kabel had kunnen liggen. Sentimenteel rapporteren over de ellende van een ander is één zaak, het aanreiken van mogelijkheden, zoals het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke, om herhaling te voorkomen, is iets héél anders. De taak van de pers is om mistoestanden aan te kaarten, niet -wegens poltieke invloed- in te dekken, de gemeente Heers is immers ook aandeelhouder. De burgemeester was in het "Parlement" en reageerde nog niet op onze oproep, u weet toch, dat Parlement "parler & mentir" betekent en als u het "zo" ziet, dan zit u goed. Toch willen de mensen altijd naar de politici lopen -om daar hun zakken te laten vullen-. 
--- einde update.    

--- Update 4 20:28 22/02/2012
Kan schepen Openbare Werken Heers niet lezen?
Vandaag ontvangen we ontvangstmelding van onze e-mail die we op 21 februari 2012 om 12:48 naar Henri Dumont stuurden, de schepen van Openbare Werken van Heers en contactman van de gemeente met Infrax. In het ontvangstbericht  lezen we volgende tekst : " Opmerking: deze leesbevestiging meldt alleen dat het bericht is weergegeven op de computer van de ontvanger. Er is geen garantie dat de ontvanger de inhoud van het bericht heeft gelezen of begrepen ", hier is het nogmaals duidelijk hoe politici zich zoals een Struisvogel gedragen, ergo, het niet zeker is of ze wel bij hun verstand zijn, het is immers niet zeker dat ze begrijpen wat hun wordt geschreven. Het wordt hoogtijd, dat politici verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor wat ze met hun mandaat doen.
--- einde update 1

Laatste update 3 21:51 21/02/2012
Lees hier het volledige artikel MM_199_13_Heers
--- einde update 3

--- Update 2 19:56 21/02/2012
INFRAX Moet nu tonen dat ze de veiligheid
hoog in het vaandel hebben en de wet respecteren.
Reeds in 2003 heeft deze redactie in " MM_Pro_39_Het_Gevecht " aangegeven hoe de verdelers de laagspanningsaftakkingen bij hun klanten veel veiliger kunnen maken, ergo, in overeenstemming met de wet brengen en de aftakleiding beveiligen tegen kortsluiting. Iedere aangesloten klant moet nu zijn DNB met een aangetekend schrijven in gebreke stellen omdat zij ondermeer de wet van 11 februari 1946 -Art.194 ARAB- overtreden. Wanneer gaat "Jan met de Pet" deze raad ernstig nemen, moeten er, zoals hier te Heers nóg meer ongevallen gebeuren?
--- einde update 2

--- 20:00u 21/02/12 Correctie : niet Het Belang van Limburg, maar Corelio "Het Nieuwsblad"

--- Update 1 12:21 21/02/2012
Het Nieuwsblad -Corelio- fnuikt vrijheid meningsuiting.
Met haar online artikel van zondag 19 februari -zie link hieronder- zet de gazet de deur op een kier voor reacties, wie het geleuter van enkele lezers wil lezen, kan dat via onderstaande link doen. Ook Morsum Magnificat reageerde, maar uiteraard kennen ze ons bij die redactie en onze reactie werd niet geplaatst. Eén van hun lezers die wel mocht reageren, zet nog eens duidelijk in de verf dat hij / zij niets van elektriciteit afweet en in Het Nieuwsblad maar wat komt leuteren. Er werd hier tussen twee fasegeleiders met een spanning van 380 Volt in de toevoerleiding van INFRAX -TN net- een kortsluiting gemaakt. Mocht er stroomopwaarts al een differentieel staan, zou die niet werken, een differentieel is immers geen beveiliging tegen kortsluiting maar een beveiliging tegen directe aanraking van de spanning -en niet de stroom- zoals de gatlikjournalisten dat regelmatig verkeerd stellen.
De link naar de gazet met stupide reacties :  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120219_070

Brandweer Sint Truiden negeert de instructies
van de minister van binnenlandse Zaken.
We moeten ons ook niet afvragen hoe zij geïnformeerd werden van het voorval. De brief van minister Turtelboom wordt duidelijk nog steeds niet gevolgd, óók niet door de brandweer van Sint Truiden ze geven daar via hun pagers nog altijd de adressen van de interventies door.
--- einde update 1

Het is ongelooflijk hoe DNB -Distributie Net Beheerders-, in casu Infrax, het leven van argeloze burgers die in hun woning een klein gaatje boren, ongestraft in gevaar mogen brengen. Misschien start hier, na vorige ernstige feiten, zoals de woningbrand te Genk -Caretti-, de elektrocutie te Meslin L'Eveque -Léon Roland- en de elektrocutie Sijsele -Wittevrongel-, nu wel een nieuw juridisch dossier.

Voedingskabel laagspanningsaftakking.
Veertiger G.D. die op zondag 19
februari te Heers in zijn woning een gaatje wilde boren raakte daarbij, op een plaats waar men dat niet zou verwachten, een voedingskabel van Infrax. De kabel lag op een plaats en diepte die men hoegenaamd niet zou verwachten van een dergelijke, niet tegen kortsluiting beveiligde kabel.

U leest alvast de frontpagina van MM_199_13_Heers

Artikel n° : 4.489
Geplaatst : 22:35 20/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.