Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kortessem : Brandweer Hasselt intimideerde Morsum Magnificat.
21 december 2006
Brandweer moet inzake interventie dringend instructies en een bolwassing krijgen

Betekom / Kortessem  20 december 2006

Naar aanleiding van het artikel van JAN BEX in Het Belang van Limburg worden we gecontacteerd door de brandweer van Hasselt, luitenant KERKHOFS vindt de aantijgingen die hij in Het Belang van Limburg leest, onterecht.

Brandweer moet op de vingers getikt worden.
Dat het in het algemeen niet goed gaat met de organisatie en de opleiding van de brandweer toont het recente ontslag van DONALD WITHOUCK als Nationaal Voorzitter aan ( afzonderlijk artikel daarover in MM in opmaak).
Het optreden van de brandweer van Hasselt bij het radioactief incident te Kortessem bewijst dat het serieus fout loopt.

Container omgekieperd.
Toen op 30 oktober en 7 november 2006 de container afkomstig van het gemeentelijk containerpark van Kortessem tot twee keer door NEFER werd teruggestuurd, werd de brandweer van Hasselt ingeschakeld.
Op 8 november 2006 kwam Stefaan Leysens. voor de eerste keer ter plaatse maar kon de bron die tussen het schroot lag niet benaderen, er werd wel 80 ?Sv/h gemeten.
De Luitenant adviseerde om de container om te kieperen maar er was op dat moment in het containerpark geen kraan ter beschikking die de klus kon klaren. De Luitenant diende onverricht ter zake terug te keren maar toch werd toen het F.A.N.C. nog niet ingeschakeld.

Bladlood, isomo, plastic bak.
Daags nadien op 9 november 2006 kwam de Luitenant terug nadat de gemeente Kortessem de container op de betonnen bestrating had uitgekapt, toen werd er in contact 70?Sv/h met een ?Teletector? en op ??n meter 10 ?Sv/h gemeten.
Het gemeentepersoneel heeft de stukken schroot gesorteerd, daar waar men aanvankelijk naar een stuk printplaat zocht werd het vreemdsoortig voorwerp toch gedetecteerd.
Toen ging de Luitenant brandweerman voor de tweede keer in de fout. Door het verpakken in bladlood, isiomo en tenslotte in een plastiek bak werd, omdat het voorwerp afwrijfbare radioactief Radium-226 bevatte, de kans op besmetting door het ondeskundig verpakken (en onbeschermd manipuleren) alleen maar groter !

F.A.N.C.
Uit diverse verklaringen blijkt dat Luitenant Stefaan toen (9/11) nucleair inspecteur SIMON COENEN van het F.A.N.C. zou gewaarschuwd hebben en dat Simon Coenen het niet nodig heeft gevonden om ter plaatse te komen en / of de juiste instructies te geven, zo ja, zou de brandweerman nooit op die manier gereageerd hebben.
Behalve de schroothandelaar en de brandweer van Hasselt, gaat hier ook het F.A.N.C. nog eens in de fout.

Lees volgend artikel :   Ondeskundigheid van de brandweer inzake radioactiviteit.

Laatste update ( 21 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.