Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938410





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk gaat de miljoenen weer laten rollen.
18 februari 2012
Burgemeester Dries doet toekomstplannen voor de mijn van Waterschei uit de doeken.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.594.800
Genk / Lanaken 17 februari 2012

De Genkse Mijnen hebben al veel
geld gekost en dat zal zó blijven.
Uit de gemeenteraad van 16 februari 2012 is gebleken, dat stad Genk opnieuw gaat investeren in de gebouwen en omliggende gronden van de mijnen, ditmaal de mijn van Waterschei. Volgens burgemeester Dries is het moeilijk, zoniet onmogelijk, de totale kostprijs van Waterschei in te schatten omdat het gaat om een gebied van 100 ha. waar nog veel bedrijven zullen komen waar Genk geld van krijgt. Wel kan Dries de kerngetallen geven waarvoor de stad Genk medeverantwoordelijk voor is. In de eerste plaats is er de aankoop van gronden voor 12 mio euro, de wegenisstructuur 8 mio euro waarvan 6 mio subsidie, Energyville 30 mio euro waar de stad Genk enkel de -vervuilde, red.- grond gaat inbrengen, de incubator 10 mio euro waar Genk alleen de grond inbrengt plus 3 mio euro subsidie en dan is er het hoofdgebouw waarin 10 mio euro wordt geïnvesteerd waarvan 6,7 mio euro subsidie maar dat is slechts een raming. Burgemeester Dries heeft het idee dat het hoofdgebouw wel eens 30 tot 35 mio euro zou kunnen kosten. Ter vergelijking ; C-Mine heeft 75 mio euro gekost waarvan de stad 35 mio euro heeft ingebracht maar, voegt Dries eraan toe, Waterschei gaat meer kosten. Als wij alle genoemde bedragen optellen komen we aan méér dan 90 miljoen!! euro. En dat in deze barre tijden van bezuinigingen.

Morsum Magnificat is Concentra of TV Limburg niet.


Dries sleepte het Morsum Magnificat binnen wegens zijn aandeel in de brief die de minister van Binnenlandse Zaken aan alle burgemeesters in België stuurde en tientallen journalisten in het kader van het onderzoek naar de ASTRID lekken huiszoekingen hadden. Burgemeester Dries moet beter uitkijken tegen wie hij uit zijn nek kletst, Morsum Magnificat danst zeker niet naar diens pijpen, Morsum Magnificat is Concentra of TV Limburg niet. 

Niets voor Morsum Magnificat.
Ondertussen heeft, alhoewel Wim Dries dat wilde, het CBS beslist om geen abonnee van Morsum Magnificat te worden, tachtig euro heeft Genk niet veil! Maar Morsum Magnificat gaat daar niet om treuren, we zijn er fier over als énige tussen de kontlikjournalisten te zitten die op geen enkele manier door Genk wordt betaald, Concentra -Het Belang van Limburg- en TV-Limburg mochten van Genk het voorbij jaar méér dan 1 mio incasseren, we spreken dan nog niet over de gatlikkers van Genk-TV en GRK Radio, dat zijn helemaal verlengstukken van de Genkse CD&V propagandamachine, 't is zielig om te zien dat ze allemaal plat gaan voor het geld.

Meer volgt in MM 199
 
Artikel n° : 4.482
Geplaatst : 15:51 18/02/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds     

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.