Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938411





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kasteelmoord te Wingene : De lijkenpikkers glunderen_Update1
18 februari 2012
Wie verstrekt al die gedetailleerde informatie aan de Vrt?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.594.700
Lanaken / Wingene 18 februari 2012.

--- Update 2 14:33 18/02/2012
Weer lekken?
Iedereen heeft tijdens het Vrt journaal van 13u weer kunnen zien en horen hoe er over details die uit de verhoren op PV's moeten zijn gelekt, wordt gesproken, er zouden bij twee beschuldigden onlangs een verboden wapen -Taser- gevonden zijn, van waar zou deze informatie anders dan van de politie kunnen komen?
--- einde update 1

Het is nog eens zover, als er een lijkengeur in de lucht hangt, verschijnen vooral de door alle Vlamingen betaalde welgekende typische coryfeeën van de Vrt, het Parket en de super lijkenspeurder Alain Remue.

Perslekken.
In het verleden heeft deze redactie er al allusie op gemaakt dat Alain Remue op een zeer familiale manier omgaat met de journalisten van Vrt, we stellen ook vast dat meneer Remue nogal persgeil is en het dolgraag
-vooral bij de Vrt- vlotjes komt uitleggen. Dat is eveneens het geval met advocaat Jef Vermassen. Wij vragen ons echt af hoe lang het nog gaat duren vooraleer Vermassen het juridische circus gaat omruilen voor het politieke. Waarop wacht Vermassen eigenlijk om bij justitie orde op zaken te stellen, inclusief de perslekken die zich met de regelmaat van een klok voordoen? Jef Vermassen moet met het ijveren voor een beter functionerende justitie niet wachten, hij moet dat nu doen, het ijzer smeden terwijl het heet is, maar Jef is een commercant, pleiten en niet omzien. Vermassen zou niet aan dossiers beginnen of er zou minstens twaalfduizend vijfhonderd euro op tafel moeten komen.


Alain Remue : heel vriendelijk voor de Vrt.

Lippen op elkaar.
Om na te gaan hoe andere advocaten over al die lekken in deze zaak naar de pers denken, nemen we contact op met advocaat Hans Rieder te Gent. Behalve dat Rieder het eveneens hoogst eigenaardig vindt dat de
pers -op dat moment de Vrt- dermate geïnformeerd is, krijgen we geen enkele informatie, Hans Rieder houdt de lippen op elkaar en wij krijgen zelfs geen bevestiging van wat het Vrt poppemieke is komen vertellen.

Vrt versus Vtm.
Tijdens de nieuwsuitzending van Vrt op vrijdagavond, speelde de Vrt journaliste lijkenpikker even voor papegaai van Alain Remue, die zou zich beklaagd hebben dat bepaalde pers -doelend op Vtm- reeds had gemeld
dat het gevonden lijk van de gezochte kasteelheer Stijn Saelens zou zijn. Alain Remue was volgens Vrt verbolgen dat niet de onderzoekers, maar via de pers, belust op een primeur, de familie op de hoogte zou zijn gebracht. Hierbij is nog maar eens aangetoond dat Vrt eveneens op de hoogte was, maar dat niet naar buiten mocht brengen en eveneens hoe pers en justitie samen werken en bepalen wie wat naar buiten mag brengen, de persvrijheid wordt selectief toegepast en voor sommigen aan banden gelegd.

                          " ... maar Dirk Coosemans zei ons, dat hij een 
                  weg was ingereden waar geen lint gespannen was .... "

Journalist tegen de lamp.
Het is duidelijk dat hier de "strekking Vrt" een voorkeursbehandeling krijgt. Vrt wil, journalistiek gezien, overal de toon aangeven en de trend zetten, nogal wiedes, er is de "Rode" kleur en de Vlaamse schatkist die de
Vrt zonder al te veel poeha van fondsen voorziet. Gisteren werden journalist Dirk Coosemans -Het Laatste Nieuws- alsmede Hans Verbeke -van het Persbureau Jan Verbeke uit Roeselare- door het team van Alain Remue een uurtje bestuurlijk aangehouden, het duo zou zich toch binnen de door de politie ingestelde perimeter -binnen het lint- hebben begeven, maar Dirk Coosemans zei ons, dat hij een weg was ingereden waar geen lint gespannen was. We weten dat Het Laatste Nieuws en Vtm zowat van dezelfde "blauwe" strekking zijn, de Vrt -en meneer Remue- zijn duidelijk van een andere strekking en dat is voor een politieman als Alain Remue en op zijn niveau zeer ongepast. Dirk Coosemans was, toen we hem gisterenavond aan de telefoon hadden, toch al bekomen van zijn emotie, maar zoals we Coosemans kennen, zal hij door het voorval zwaar gefrustreerd zijn.  



Het publiek was getuige hoe sommige fotografen zich opstellen, ze zouden zichzelf voor hun broodheren ondersteboven lopen  

Processen via de pers.
De vrt krijgt duidelijk van politie en parket informatie waarover men zou kunnen discussiëren, Vrt haalt ook regelmatig en zeer vlotjes parketwoordvoerders en advocaten voor de camera, óók voert de Vrt processen
vóór de camera en beïnvloedt, door daags vóór uitspraken gedetailleerde debatten te houden, sommige zakenzéker de rechtsgang. Er moet verbod worden opgelegd dat advocaten à la Jef Vermassen om de haverklap op de buis worden gehaald, zéker vóóraleer er uitspraken zijn, of op de valavond van een zitting..

Emotionele reacties.
Het valt ook op dat de Vrt, door interviews met inwoners te Ruiselede en via Jef Vermassen, meteen ter verdediging van de aangehouden dorpsdokter Andre G., zich op de sentimentele en emotionele toer begeeft.
Verdachte dokter André G. werd quasi als een "heilige man" voorgesteld, mensen reageerden geëmotioneerd voor de camera en Jef Vermassen stelde dat de patiënten hun zeer populaire dokter niet zouden kunnen missen! Kijkers moeten weten dat camera's voor super persgeile -vaak simpele- mensen, uit euforie voor de camera te mogen komen, emoties stimuleert, die mensen bij wijze van spreken uit blijdschap "op de televisie te mogen komen" al zouden bleiten. De visuele pers maakt daar op een schandalige wijze misbruik van. Het is dus voor Jan met de Pet nog altijd zo dat mensen die in het dorpsleven hoog op de ladder staan, nooit van enige zonde worden verdacht, schrijnend voorbeeld daarvan zijn de affaires met de Clerus en Bisschop Vangheluwe, toevallig óók in Brugge, schijn bedriegt dus wel degelijk.

Artikel n° : 4.481
Geplaatst : 8:59 18/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.