Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937969





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nationaal Veiligheidsplan wapenhandel werd toch niet voorgesteld.
17 februari 2012
Persconferentie minister Binnenlandse Zaken en Justitie in extremis afgelast.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.593.500
Brussel / Lanaken 17 februari 2012

--- wijziging 17:15 17/02/12

Vice-Eerste minister, minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en minister van Justitie Annemie Turtelboom nodigden deze morgen op Binnenlandse Zaken –Wetstraat,2- de pers uit, inzet “Voorstelling Nationaal Veiligheidsplan 2012-2015 en Actieplan wapenhandel n.a.v. gebeurtenissen in Luik”.

In extremis.
De persconferentie was voorzien voor 13.30u, maar in extremis werd om 12:54u vanaf Justitie een bericht verzonden dat de persconferentie geen doorgang zou vinden, de
annulering door de federale politie volgde om 13:15u, dus een kwartier vóór het moment. Hoe dan ook werd het onthaal bij BZ pas tien minuten voordien geïnformeerd, maar toen waren de drankjes en de sanwiches reeds aangevoerd. Behalve Morsum Magnificat, was nog één cameraman de sigaar, excuses van de persdames en het aanbieden van drankjes en broodjes zorgden er voor dat de pil kon worden ingeslikt en doorgespoeld.

Ministerraad.
De reden van de annulatie zou te wijten zijn aan een uitlopende ministerraad, de komende dagen moet er wegens "vakantie" evenmin een persconferentie worden
verwacht, in crisistijden moet er regelmatig stoom kunnen worden afgeblazen, vakantie nemen, is voor velen toch op kosten van de staat, of dat zal blijven duren is af te wachten.


MBZ Wetstraat,2 : tafel zonder ministers ... een sandwich, een glas water en één "pil" die de redaceur als diabeet type II, mocht slikken, dus een échte pil -glucophage 850- ..

Besparen.
Aangezien er drank en broodjes voor dertig personen werden voorzien, dat allemaal  wegens het afgelasten van de persconferentie overbodig bleek, stelt Morsum Magnificat
in het kader van de besparingen voor, om al die voorzieningen en recepties af te schaffen. Journalisten, groot-?- of klein, kunnen, net zoals iedereen die zijn / haar job doet gerust hun boterhammen meebrengen. Enkel wanneer de persconferenties buitensporig zouden uitlopen, of veel langer duren dan voorzien, zou de organisator nog voor voedsel kunnen zorgen  Pas als de overheid oog zou hebben voor deze besparingsdetails zou ze geloofwaardig overkomen, trouwens, waarom moeten de journalisten altijd en overal met eten en drankjes in de watten worden gelegd, is dat soms passieve corruptie?

Artikel n° 4.480
Geplaatst op 15:22 17/02/2012

Redactie Morsum Magnificat Professioneel.
Erik Verbeeck

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.