Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brand teistert twee woningen te Turnhout.
21 december 2006

Problemen met elektrische installatie veroorzaakt nog maar eens  brand.


Bezoekers Website Mosum Magnificat : 177.250
Betekom / Turnhout  20 dec 06.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er door problemen met de elektrische installatie brand ontstaan in een rijwoning aan de Rerum Novarumlaan te Turnhout, een probleem met de elektrische installatie op zolder zo blijkt.

Elektrische installaties.
Morsum Magnificat is al 14 jaar actief om de onveiligheid van elektrische installaties aan te kaarten, maar het is een moeilijke en vooral een ongelijke en ondankbare strijd, frappant is, dat de overheid (Algemene Directie Energie) eigenaardig genoeg tegenwerkt !

Op zolder.
De woning aan n?36 werd binnenin duidelijk vernieuwd, ook een splinternieuwe aluminium voordeur duidt op vernieuwingen.
Als we aan de dame des huizes de opmerken dat de schakelaars die we in de hall zien, niet z? oud zijn, het dan vreemd voorkomt dat er brand kan ontstaan door een ?kortsluiting? en we meteen vragen of de elektrische installatie wel gekeurd is, krijgen we al heel snel letterlijk en figuurlijk de deur tegen de neus ?.

Eigen schuld, dikke bult ?
Wij zijn ervan overtuigd, dat 90% van de particuliere elektrische installaties ??n of ander mankement vertonen, de reden daarvan is, dat er spijtig genoeg dat er zich onder de elektriciens veel te veel ?Bricoleurs? bevinden, mensen bij verbouwingen zelf aan hun elektriciteit prutsen.
Tot overmaat van ramp gaan agenten van keuringsorganismen ook maar al te vaak in de fout, enerzijds bij gebrek aan ervaring en anderzijds door commerci?le druk.
Dat wil niet zeggen, dat ?lle elektriciens en ?lle agenten keurders, prutsers zijn, maar toch hebben wij te veel voorbeelden van kunst- en vliegwerk.
Particulieren denken dat ze het allemaal zelf kunnen en dan is helemaal het hek van de dam, als het huis dan in de fik gaat is het te laat, eigen schuld dikke bult.
De verzekeraars zijn ook veel te laks.



De brandweer vernielde eigen bluswatervoorziening, de PIDPA
was nog laat in de weer om het te herstellen.

Brandweer stempelt af op brandmond !
Na de bluswerken stuurde de Turnhoutse brandweer een tweede ploeg om het dak voorlopig met plastic zeil te dichten, daarbij maakte de brandweer nog een schoonheidsfoutje, ze stempelden vlak boven de Hydrant waarbij deze onherstelbaar beschadigd werd.
De Pidpa was nog laat in de weer om de herstelling uit te voeren, dat uitgerekend de brandweer zelf op zo?n manier de brandmond beschadigd geeft nog eens aan, dat er wat schort aan de opleiding van de brandweer.

Meer en foto?s in Morsum Magnificat 134  (4 kleurenprint) ) te bestellen door overschrijving van 4,00 Euro  (inclusief BTW 6% en verzendingkosten) op postrekening 000 0191380 96 van Detel bvba te 3130 Betekom  stuur een   e-mail naar  

Laatste update ( 21 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.