Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938422





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eén van de oudste VRT programma's wordt vijfendertig.
11 februari 2012
Vandaag feestuitzending van 9 minuten op Eén.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.586.700
Brussel / Lanaken 11 februari 2012.

Het programma "Kijk Uit !", één van de oudste programma's van de VRT, viert vandaag haar 35ste verjaardag met een feestuitzending van 9 minuten op Eén. Dat is dan meteen de 1832ste uitzending van het programma.

"Veilig Verkeer"
Als sinds jaren is "Kijk Uit !", een coproductie van de drie partners VRT, Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en de Federale Politie, een vaste waarde in de Eén programmatie, het is daarenboven ook één van de oudste programma's van VRT. Het eerste verkeersprogramma op de nationale omroep was "Veilig Verkeer" dat van 1972 tot 1976 gepresenteerd werd door toenmalig Rijkswachtluitenant Alex Van Wanzele. Het programma werd overgenomen door commandant Gommar Vervust die het in 1977 een andere naam gaf. "Kijk uit !" was geboren en bestaat vandaag nog.     

"Kijk Uit !" 
Commandant Flor Koninckx verscheen in 1989 op het scherm en hij gaf in juni 2004 de fakkel door aan commissaris Gail Van Hoever. Tenslotte kreeg in februari 2007 de huidige presentator, commissaris Werner Van Cant “Kijk Uit !” in handen. Aanvankelijk presenteerde hij samen met Marjan Duchesne maar vanaf januari 2011 ging hij solo.

Hoeksteen.
Natuurlijk is en blijft verkeersveiligheid één van de topprioriteiten van het BIVV en de federale wegpolitie en het verspreiden van verkeerstips en -informatie via de media, waaronder de VRT met “Kijk Uit”, is één van de hoekstenen van het actieplan van de federale wegpolitie voor meer verkeersveiligheid. Eén zendt “Kijk Uit” elke zaterdag uit om 17.54 uur en de week nadien volgen er meestal nog enkele herhalingen.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

NVDR.
Wat baten kaars en bril ....
Na het onderzoek door Morsum Magnificat rond de onveilige fiets- en voetpaden in Begijnendijk legde Morsum Magnificat haar bevindingen in een geïllustreerd rapoort voor aan Werner Van Cant. We stelden vast, dat de ambtenaar voor Struisvogel speelde en zei, niets te kunnen doen, het zou de taak zijn van de Politiecommissaris van de zone BRT, wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. Interessant doen op de Vrt is veel gemakkelijker en er is van niemand weerstand.

Artikel n° : 4.461
Geplaatst : 20:40 11/02/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.