Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938422





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA Contesteert de voorgestelde besparingen van de regering.
10 februari 2012
De Vrtee speelt het spelleke deels mee.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.585.000
Brussel / Lanaken 10 februari 2012

Op welke leugenachtige manier de regering de tekorten voor de bevolking verstopt moet vandaag nog maar eens blijken, al een poosje wordt overal gezegd dat de begroting die de regering opgemaakt heeft, veel te rooskleurig was. Vanavond was de minister van Financiën bij de "vriendjes" aan de Reyerslaan en het was verwonderlijk dat de N-VA toch de kans kreeg minister Vanackere te tackelen. De linkse en rode Vrt speelt bepaalde spellekes, die ten nadele van de N-VA -of andere rechtse partijen- uitkomen, maar al te graag mee.

N-VA: Regering moet 3,2 miljard zoeken, en niet via nieuwe lasten...
De regering moet bij de begrotingscontrole op zoek naar 3,2 miljard euro.  “Dat is de oefening die wij zelf al wekenlang maken. De sanering moet gebeuren via besparingen: het kan niet zijn dat de werkende en
sparende Vlaming opnieuw opdraait voor een regering die de kop in het zand steekt!”  Dat zegt Steven Vandeput, de begrotingsspecialist van de N-VA. Hij reageert daarmee op het Planburo dat uitgaat van een schamele groei van 0,1 procent in 2012.

Fouten ŕ la carte.
N-VA begrotingspecialist Vandeput: "Ik hoor minister Vanackere zeggen dat op basis van de geraamde groei door het Planburo er 1,4 miljard gezocht moet worden. Daarbij komt de 1,3 miljard die bevroren is naar
Europa toe en waar het engagement bestaat om dit om te zetten in structurele maatregelen. Tel daarbij de 457 miljoen aan fouten die het Rekenhof ontdekte in de raming en die moeten rechtgezet worden en we komen aan een sanering van zo'n 3,2 miljard euro". Vanackere zegt dat je deze bedragen niet mag optellen, voor de N-VA moet dit net wel omdat de Europese Commissie net wijst op fouten in de raming, die bedragen blijven dus gelden in de begrotingscontrole. Als de oorspronkelijke raming niet klopt, dan moet je wel optellen De N-VA vraagt dat de regering nu eindelijk uitgaat van realistische uitgangspunten en correcte berekeningen maakt om orde op zaken te stellen. Vandeput: “Het kan niet zijn dat er elke maand nieuwe lijken uit de kast vallen, zoals in Griekenland. Het is nu tijd voor een sanering via besparingen en niet via nieuwe lasten. Maar orde op zaken moet er komen.” 

NVDR.
De Wetstraat 16 lijkt wel een aftands restaurant waar op het menu alleen maar "fouten a la carte" geserveerd worden.

Bron N-VA

Artikel n° : 4.459
Geplaatst : 21:23 10/02/2012

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.