Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kleine ontploffing en brand in toxicologisch labo UZ Leuven
20 december 2006
Civiele veiligheid opgeroepen vanwege aanwezigheid Broom

Bezoekers Website Mosum Magnificat : 176.100
Betekom / Leuven 20 dec O6

Heden morgen omstreeks 06.30u was er een ontploffing in het toxicologisch labo van UZ Gasthuisberg te Leuven, de oorzaak is nog onbekend (13.00u).

Broom.

De Civiele veiligheid is momenteel met drukpakken binnen en doet de nodige metingen. Broom is een element dat van nature voorkomt in anorganische mengsels, organisch broom wordt gebruikt als spray om  insecten te doden en is ook giftig voor mensen.
In het labo van ongeveer twintig vierkante meter waren er diverse giftige producten aanwezig, allemaal in zeer kleine hoeveelheden zegt Professor TYTGAT.  Op onze vraag of er radioactief materiaal aanwezig was zegt de Professor dat dat vroeger wel het geval was, maar nu niet meer, om welke isotopen het toen ging wil de Prof niet zeggen. 

ATEX.
Wanneer we de Professor vragen of de ATEX reglementering die op 1 juni 2006 in voege is gekomen (na een overgangsperiode van 3jaar) werd gerespecteerd, beweert deze dat daarmee rekening is gehouden, maar haalt er wel meteen een collega bij.
De reagentiea
 en de lijst met de producten is gekend en de risicoanalyse werd wel gemaakt, maar we zouden het niet gedurfd hebben om te vragen het document te mogen zien, we werden voordien al vrij snel door de Leuvense Politie gesommeerd om het lokaal (waar we eerst gewoon konden binnenstappen) te verlaten, erg vriendelijk ging het niet, meer dwingend. 

Elektrische installatie.
De verantwoordelijke van de (locale) technische dienst stelt dat het gebouw nog maar anderhalf jaar geleden in dienst werd genomen en de elektrische installatie gekeurd werd, maar uiteraard wil dat nog niet zeggen dat ze 100% in orde was, 't zou de eerste keer niet zijn !
 



De Civiele Veiligheid van Liedekerke

Geen giftige dampen.
Rond 14.00u heeft de Civiele veiligheid het signaal op "Groen" gezet om het lokaal vrij te geven, de oorzaak zou bij een klein oventje kunnen gezocht worden, volgens een leerkracht een oventje dat maar op  80? producten op temperatuur kan houden, maar we hebben onze twijfels daarover.

Geen oog voor een illegaal radioactief element met Kr-85.
Op het gebouw van de linnendienst staat er n?g steeds een illegale radioactieve bliksemopvanger RADAC, toen we de aanwezige Politie attent maakten op de illegale RADAC op de linnendienst, zegden ze daar niet op de hoogte van te zijn en ze weigerden zelfs iets te noteren !
Toch staat er daar nog altijd een RADAC en die had al sinds 1985 moeten verdwenen zijn, dit, niettegenstaande het UZ dat maar al te goed weet.

Meer in Morsum Magnificat 134
Meer en foto?s in Morsum Magnificat 132  (14 bladzijden in 4 kleurendruk) ) te bestellen door overschrijving van 4,00 Euro  (inclusief BTW 6% en verzendingkosten) op postrekening 000 0191380 96 van Detel bvba te 3130 Betekom  stuur een   e-mail naar  
 

Laatste update ( 20 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.